AKP İl Kadın Kolları Kongresi için Çorum’a gelen Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Çorum Belediyesi mahalle kültür merkezleri, Engelli Eğitim Merkezi ve Çorum Müzesi’ni gezdiler.
TBMM İdare Amiri, AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun bizzat eşlik ettiği ziyaretlere Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun eşi Ruzin Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç’ın eşi Emine Anaç ve İl Kadın Kolları Başkanı Melek Pehlivan da katıldı.

“MİMARIM, AMA BENİM DERS ALMAM GEREKİR”
Gaziantep Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Derya Bakbak Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde kadınların yaptıkları el emeği göz nuru eserleri görünce çok mutlu olduğunu söyledi.
Kendisinin mimar olmasına rağmen kadınların yaptıkları eserleri gördüğünde merkezlerde kursa katılanlardan kendisinin ders alması gerektiğini anlatan Bakbak, merkezlerin Çorum’a ve Çorumlu kadınlara katkısının büyük olduğunu dile getirdi.



“ENGELLİLER HAYATA KAZANDIRILIYOR”
Engelli Eğitim Merkezi'nin de gerek bina olarak gerek işlevsel açıdan engelli gençlerin rahatlıkla istifade edebileceği ölçü ve tasarımda yapılmış bir bina olduğunu kaydeden Bakbak, “Her yaşta engelli kardeşimizin kendi yeteneklerine göre farklı farklı çalışmalar yapıyor olmaları çok mutluluk verici. Onların hayata kazandırılmasını amaç edinen, yaşamlarını kolay hale getirmeye çalışan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“KADINLARIN YAPTIĞI İŞLER PAZARLANABİLİR”
Ankara Milletvekili, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Nurdan Şanlı da mahalle kültür merkezleri ve engelli eğitim merkezinden çok etkilendiklerini söyledi. Merkezlere gelen kadınların yeteneklerini ortaya çıkardığını ve çok farklı konularda eğitim aldıklarını ifade eden Nurdan Şanlı, bu ürünlerin ileride pazarlamasını yaparak kadınların ailelerine gelir elde edebileceklerini söyledi.

“ENGELLİLER YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMİŞ”
Milletvekili Nurdan Şanlı, “Kadınlarımız gerçekten muhteşem çalışmalar yapmışlar. Engelli Eğitim Merkezi'nde farklı farklı engeli olan gençlerimizin neler başardıklarını gördük. Onlar da çok farklı alanlarda yeteneklerini geliştirmişler. Bu hizmetleri görmekten çok mutluyum. Başta Sayın Belediye Başkanımız ve eşi Hatice Hanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AKP Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, günün anısına Milletvekilleri Derya Bakbak ve Nurdan Şanlı'ya Kadın Kültür Merkezleri ve Engelli Eğitim Merkezlerindeki kursiyerlerin yaptıkları ürünlerden hediye ettiler.





Editör: TE Bilisim