Vali Ahmet Kara, Çorum’un Türkiye’de kültür merkezi olmayan 7 ilden birisi olduğunu ifade ederek, bu eksikliğin giderilmesi için çalışmalara başlandığını bildirdi.
Vali Ahmet Kara’nın basın mensuplarına yönelik düzenlediği aylık olağan toplantısının üçüncüsü önceki gün Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş’in ev sahipliğinde Obruk Barajı’nda gerçekleştirildi.
Vali Yardımcıları Adem Saçan ve Fikret Zaman, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Oğuzlar Kaymakamı Servet Gün, Belediye Başkanı Orhan Ateş ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Vali Ahmet Kara, önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin hemen hemen her ilinde ve hatta ilçelerinde bile kültür merkezi varken Çorum’da bunun olmamasının bir eksiklik olduğunu belirten Vali Kara, “Bu konuyla ilgili Kalkınma Bakanlı ile bizzat kendim görüştüm. Bu konunun üzerinde önemle duracağını söyledi. Yüzde 90 oranında DTS’nin bulunduğu alana kültür merkezi yapılacak” dedi.
Kültür ve eğitimle çok uğraşılması gerektiğini ifade eden Vali Kara, Çorum’un sanayide gelişmesine rağmen kültür ve eğitimde aynı gelişme hızını yakalayamadığını dile getirdi.
“STK’ların ve basın kuruluşlarının uyarılarına ve eleştirilerine her zaman kulak vereceğiz. Bu toplantılar da bunun aslında somut birer göstergesidir. Şu anda bu işlerin temeli atılıyor.
Anadolu, dünyanın en zengin kültürel birikimini bağrında taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu zengin kültürümüzü ve farklılıklarımızı iyi kullanmamız halinde gelecekte dünyanın sayılı devletlerinden olmamızın hiçbir engeli yoktur. Farklılıklarımız ve zenginliklerimizi olumlu yönde kullanmalıyız.
Çorum leblebisi ile tanınmış bir kent ancak ceviz de bu yörenin önemli bir simgesi. Oğuzlar 77 cevizi ki aslında Oğuzlar 19 olmalıdır, bu markamız sayesinde hem Oğuzlar ilçemiz hem de Çorum’umuz çok şeyler kazanacaktır. Yine Obruk Barajı da Türkiye’nin 7’nci büyük barajı olma özelliğine sahip.

“2. ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN YER TAHSİSİ TAMAM”
Vali Ahmet Kara, Çorum’a kurulacak ikinci çağrı merkezi için arsa sorununun çözüldüğünü söyledi.
Çağrı merkezi ile ilgili 2 milyon 750 bin liralık ödeneğin geldiğini kaydeden Kara, Ankara yolu üzerinde yer alan 6 dönümlük alanda inşaatın yıl içerisinde başlanacağını dile getirdi.

SUNGURLU’DA BAŞHEKİM DEĞİŞİKLİĞİ
Vali Kara, Çorum’un en büyük ilçesi olan Sungurlu’daki Devlet Hastanesi’nde başhekimlerin kısa süre arayla istifa etmesi ile ilgili de açıklamada bulundu. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde başhekim değişiminin fazla olduğunu belirten Kara, “Hastanedeki tomografi cihazının çalışmadığı da doğru. Ancak ilçe başkanının müdahalesiyle başhekimlerin değiştiği yönündeki söylemler yanlış. Hekimler burada çok uzun kalmıyor. Gelen hemen gidiyor. Çok sık değişim yaşanıyor ancak bunlar başka nedenle” dedi.

MANDACILIK ÇALIŞTAYI YAPILACAK
Çorum’da mandacılığın gelişmesi adına bir dizi etkinlik düzenleneceğini söyleyen Vali Ahmet Kara, manda sayısının Çorum’da gittikçe azaldığını ifade etti. Kara, “Beslenmesi kolay, kendi uysal, sütü, kaymağı ve yoğurdu mükemmel olan bu hayvanların sayısının arttırılması gerekiyor. Bu noktada Çorum’da önümüzdeki günlerde mandacılık çalıştayı düzenlenecek” şeklinde konuştu.

“HAVAALANINI KISALTACAK YOL SORUNU ÇÖZÜLECEK”
Vali Ahmet Kara, Merzifon Havaalanı’nı kısaltacak 8 kilometrelik yol ile ilgili gelişmeler hakkında da bilgi verdi.
Yolun ihtilaf nedeniyle yapılamadığını kaydeden Kara, “Bu yol Çorum için hayati bir öneme haiz. Gönül ister ki Çorum’un havaalanı olsun. Belli ki böyle bir durum söz konusu değil” dedi.
Vali Kara, 8 kilometrelik yolun kısaltılması ile ilgili ihtilafın önümüzdeki aylarda çözüleceğini vurgulayarak, yolun sonbahar gibi açılacağını bildirdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim