2011 yılında başlayan ve başta Çanakkale olmak üzere düzenlediği gezilerle yaklaşık 21 bin Çorumluya Çanakkale’yi gezdiren Belediye, 2017 yılında da kültür gezilerine devam edecek.

Bu yıl yapılacak gezilerin nerelere yapılacağı düzenlenen anketle vatandaşlara sorulmuş, anket sonuçlarına göre de halkın talepleri doğrultusunda gezi güzergâhlarını belirlemişti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 2017 yılının ilk gezisi kapsamında 3 otobüs bugün saat 17.30’da Saat Kulesi’nden Çanakkale’ye hareket edecek. 

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, düzenledikleri anket sonucunda Çorumluların Çanakkale, Konya ve Hacıbektaş’ı geziler kapsamında görmeyi istediğini, kendilerinin de buna göre planlama yaptığını belirtti. 2011 yılından beri 21 bin kişinin gezilere katıldığını belirten Külcü, “Bu yıl 10 bin hemşehrimiz Çanakkale’yi gezecek. 3 bin hemşehrimiz Konya’yı, 2 bin hemşehrimiz de Hacıbektaş’ı gezecek. Toplan 15 bin kişi bu sene kültür gezilerimizden yararlanacak” dedi.

KONYA VE HACIBEKTAŞ GEZİLERİ MAYIS AYINDA

Başkan Külcü, bugün Çanakkale’ye gidecek olan üç otobüs ile birlikte 2017 yılı gezilerinin başlayacağını, Konya ve Hacıbektaş’a gezilerin ise Mayıs ayı içerisinde başlayacağını kaydetti.  Gezilere başvuruların sabah 08.30 ile 12.00 saatleri arasında PTT önündeki başvuru bürosundan yapılacağını hatırlatan Külcü, “Gezilerimize öncelikli olarak geçmiş yıllarda bu gezilerimize katılamayanları kayıtlar alacağız. Oraları hiç görmeyenlere öncelik vereceğiz” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim