Çorum’daki kutlamalar bugün Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yağmurlu bir havada gerçekleşen 29 Ekim kutlama törenlerine Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Üzeyir Karakülah, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Baro Başkanı Altan Akpınar ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu başta olmak üzere askerî ve mülkî erkân, çok sayıda siyasî parti, meslekî ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.
Tören Vali Kılıç ve Belediye Başkanı Külcü’nün halkın ve askerlerin bayramını kutlamaları ile başladı. Araç üzerinde yapılan selâmlamada, değiştirilen yönetmelik gereği İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Alb. Fatih Üstündağ yer almadı.
Saygı duruşunda bulunulması ve Belediye Bandosu eşliğinde İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Vali Necmeddin Kılıç kürsüye geldi. Cumhuriyet kazanımlarına vurgu yaptığı konuşmasında Vali Kılıç, Türk Milleti’nin 93 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde âdeta küllerinden yeniden doğduğunu söyledi.
Öğrencilerin okuduğu “Cumhuriyet” temalı şiirlerin ardından Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Halk Oyunları Ekibi, Ege yöresine ait oyunlar sergiledi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları askeri kıta, muharip gaziler ve öğrencilerin tören geçişi ile sona erdi.






Cumhuriyet Resepsiyonu, Anitta Otel’de 19:30'da
Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çorum Valiliği tarafından bu akşam saat 19.30’da Anitta Otel’de Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlenecek.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim