Bunun yeni bir borçlanma olmadığını belirten Başkan Gül, konunun sadece isim değişikliğinden ibaret olduğunu söyledi.

Buna göre Külcü’ye verilen 100 milyon liralık borçlanma yetkisinin ardından İller Bankası’ndan 40 milyon lira kullanılırken, kalan 60 milyon lira için de Zeki Gül’e yetki verildi.

HAŞERE İLE DAHA ETKİN MÜCADELE

Çorum Belediyesi’nin destek verdiği Organize Sanayi Bölgesi yanında kurulacak hayvansal atık kaynaklı biyogaz tesisi için plan değişikliği yapıldı. Söz konusu alana 6 Megavatlık enerji tesisi yapılarak, hayvansal atıklardan enerji elde edilecek.

Konuyla ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül, önümüzdeki günlerde sıcaklığın artması ile birlikte başta sinek olmak üzere haşereler nedeniyle şikâyetlerin de artacağını söyledi.

Tatar Köyü yakınlarına kurulacak olan biyogaz tesisinin haşere ile mücadele önemli bir ivme kazandıracağının altını çizen Gül, kentin birçok farklı bölgesine hayvansal atıkların bundan sonra sadece 2 yerde toplanacağını dile getirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hayvan atıklarının bulunduğu bölgeleri önce ilaçladığını, sonra üzerine kireç dökerek kapattığını söyleyen Gül, Çorum’da tespit edebildikleri 540 yerde hayvansal atık bulunduğunu ifade ederek, konuyla Vali Necmeddin Kılıç’ın başkanlığında bir toplantı düzenlendiğini bildirdi.

Çorum’da ilaçlama ve kireçleme çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Gül, bunun yanısıra biyogaz tesisi ile de bu mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılacağının altını çizdi.

GÜNEY KORE’NİN GİMHAE ŞEHRİ İLE KARDEŞ OLUYORUZ

Çorum, Güney Kore’nin Gimhae şehri ile “kardeş şehir” oluyor. Gimhae kentinden bir heyetin 18-19 Şubat’ta Çorum’u ziyaret ettiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, kendilerinin de önümüzdeki günlerde iade-i ziyarette bulunacağını ve daha sonra da “kardeş şehir” protokolünün imzalanacağını söyledi.

Güney Kore’nin Gimhae şehrini ziyaret edeceklerini belirten Gül, geziye kedisinin yanııra Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Gözübüyüklü, CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Park Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin, Belediye personelleri Ömer Maz ve Süreyya Özyağcı’nın da katılacağını bildirdi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim