Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen toplantısında kent meydanı için önemli bir adım daha atıldı.
Valilik karşısındaki Sağlık Müdürlüğü, eski Tekel, İl Genel Meclisi binası ve otoparkın da içerisinde yer aldığı ve meydan olarak planlanan 13 dönümlük alanla ilgili Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşme yapılması için yetki verildi.
Valilik önü, eski Adliye binası ve karşı tarafındaki alanla birlikte 23 dönümlük bir meydan olarak planlanan kent meydanı ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Külcü, şunları söyledi:
“Yıllardır tartıştığımız, konuştuğumuz bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Şehrin meydana hatta meydanlara ihtiyacı var. Kimlikli şehirlerin, hafızalarda iz bırakan kentlerin belli başlı özellikleri vardır. Bunlardan ilki yolların genişliği, ikincisi parkları, üçüncüsü binaların mimari özellikleri ve dördüncüsü ise meydanlarıdır. Bu 4 özelliği bünyesinde barındıran şehirler çekim özelliği olan şehirlerdir. Biz de 6 yıllık dönemimiz boyunca bu hususlar üzerinde önemle durduk. Zaman zaman kamu açısından maliyetler ortaya çıkabiliyor. Ama bu şehir hepimizin. Yarınları bugünden daha güzel yaşanabilir bir Çorum bırakmak istiyorsak bu zorluklara katlanmalıyız diye düşünüyorum.
“Gazi Caddesi’nden Farabi Caddesi’ne kadar 3 noktada şehrin boynunda gerdanlık gibi duran 3 meydan yapacağız” diye bir sözümüz var. Bunlardan birisi Farabi’de 25 dönümlük bir meydan olacak. Siyasi partiler artık mitinglerini orada yapacaktır. İkincisi ise yeni belediye hizmet binasını yapmayı düşündüğümüz Temiz İşleri Müdürlüğü’nün olduğu yere yapılacak. Orada da mülkiyetle ilgili herhangi bir sorun kalmadı. Üçüncü meydanımız ise şehrin merkezinde vilayetin karşısında olacak. Orada üç adalı bir çalışma yaptık. İlk olarak Valilik önündeki parkı “şehir parkı” haline getirdik. İkincisinde ise İdare Mahkemesi binasını yıkarak 10 dönümlük bir alan ortaya çıkardık. Şimdi yolun karşı tarafı ile ilgili adımlarımızı atıyoruz. Bu bölge ile ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan ile birlikte yaklaşık 5 saatlik bir toplantı yaptık. Yolun bu tarafında 13 dönümlük bir alan var. Valilik önü ve Gazi Caddesi’ni de hesapladığımızda bu 23 dönüme çıkıyor. Bilindiği gibi Tekel binasının devrini gerçekleştirmiştik. Sağlık Müdürlüğü binası ise şuan için bir problem oluşturmuyor. İl Genel Meclisi binası ile ilgili de karşılıklı protokol imzalayacağız.
Yapacağımız meydanın altına otopark planlıyoruz. Birkaç yıl içerisinde meydan ve otopark düzenlemesi tamamlanarak şehir güzel bir görünüme kavuşacak. Bugün bu gündem maddesiyle bir tarihi adım daha atmış oluyoruz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim