Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2009 yılından beri yaptığı çalışmaları önceki gün Sanat Galerisi’nde düzenlediği toplantı ile kamuoyuna açıklayan Başkan Külcü’ye toplantıya katılan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve sanat dostları teşekkür etti. Başkan Külcü’nün konuşmasının ardından sırasıyla söz alan sanatçılar yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Sanat Müzesi, Etnografya Müzesi gibi taleplerini de dile getirdiler.

Toplantıda ilk olarak söz alan Ethem Erkoç, kültürel faaliyetler alanında Belediye’nin çok sayıda kitabın basımına katkı sağladığını hatırlattı. Turizmi çeşitlendirmenin, Kale ve Velipaşa Hanı’nın da fonksiyonel hale gelmesinin önemine değinen Erkoç, Çorum’a bir de müstakil bir Etnografya Müzesi’nin kurulması gerektiğini de vurguladı.

Celal Bayar Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Mehmet Tatlısu ise konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nden övgüyle söz ederek ülkemizde en çok okunan iki kitap olan Safahat ile Çile’nin baskısının Çorum Belediyesi tarafından yaptırılarak herkese dağıtılmasından dolayı Külcü’ye müteşekkir olduğunu ifade etti.

Çorum’un son yıllarda güzelleştiğini ve geliştiğini belirterek Başkan Külcü’nün döneminde ilimizin güzel bir şehir haline geldiğini anlatan Bahri Güven ise tek eksikliğin bir Sanat Müzesi olduğunu, bunun yapılması halinde turistin de ilimize çekilebileceğini söyledi.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün en önemli hizmetlerinden birinin bastırdığı kitaplar olduğunu söyleyen Abdulkadir Ozulu ise “Çorum’un güzelleştiğini ve zenginleştiğini görmemek için kör olmak lazım. Turizm yönünden yaşanan sıkıntının da iyi araştırılması gerektiğine inanıyorum. Belediye gençlere, kadınlara, engellileri yönelik önemli çalışmalar yapıyor. Bizler de elimizden geldiğince şehir kültürüne birşeyler vermeye çalışıyoruz. Belediye işte burada bizim çalışmalarımızın kitaplaştırılmasında önemli katkılar veriyor. Başta Başkanımız Muzaffer Külcü olmak üzere bu çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm Belediye personeline teşekkür ediyorum” dedi.

80 yaşında olduğunu ve 70 yıldır Çorum merkezinde oturduğunu söyleyen Emekli Bankacı Atilla Laçin de geçmişte yaşadığı anılarını paylaştığı konuşmasında çok okumayı seven bir insan olarak Kent Arşivi’nin önemine değindi.

Toplantıya katılan Beyazay Derneği Şube Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları, KYK İl Müdürü Erol Kavuncu, Çorum İnsani Değerler Platformu Başkanı Zeki Kambur, Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdulkadir Erdoğan ile Muhsîn-i Tavır Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Fatih Yücel de Belediye’nin yaptıkları her çalışmada kendilerine her türlü desteği sağladığını belirterek teşekkür ettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim