Belediye hizmet binası, ek hizmet binası ve spor salonu yapım işinde kullanılmak üzere toplam 118 milyon liralık kredi kullanılması için Külcü’ye yetki verilmesi talep edildi.

Belediye Meclisi’nden İller Bankası’ndan Belediye hizmet binasının yapım işinde kullanılmak üzere 64 milyon, Belediye ek hizmet binası yapım işinde kullanılmak üzere 16.5 milyon ve spor salonu yapım işinde kullanılmak üzere 37.6 milyon liralık kredi kullanma yetkisi istendi. Söz konusu işler için kullanılacak olan kredi kullanma yetkisi oybirliğiyle kabul edildi.

BAĞ ALANLARINDA PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün başkanlığında yapılan Belediye Meclisi toplantısında Çorum’daki bağ alanlarında plan değişikliğine gidildi.

Çoraklık, İbrahim Çayırı, Hacı Kerim ve Ayarık bağlarında toplam 800 hektarlık alanda yeni bir plan değişikliği ihtiyacının doğduğunu kaydeden Başkan Külcü, bağ bölgeleri ile ilgili planlama çalışmalarını birer birer yaptıklarını söyledi. Bazı bölgelerde taban alanı ve katlarda farklılıklar veya sınırlamalar olduğunu ifade eden Külcü, yapılan bu değişiklikle birlikte bağ bölgelerinde rahatlama yaşanacağını dile getirdi.

Söz konusu bağlarda gerçekleştirilen plan değişiklikleri oybirliğiyle kabul edildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim