Samsun yolundaki Yıldız Park’ta dün gerçekleştirilen yemeğe AKP Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un yanı sıra İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Belediye Kadın Kültür Merkezleri Koordinatörü Zeliha Hakyemez, Gençlik Merkezleri Koordinatörü Mahmut Yabacıoğlu ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen Gençlik Merkezleri Koordinatörü Yabacıoğlu, Belediye’nin eğitim alanında önemli yatırımlar yaptığını dile getirerek, sunulan eğitim hizmetlerinde katkı sağlayan tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Ardından konuşan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ise Çorum’daki eğitim hizmetlerinde Belediye ile çok güzel bir işbirliği içerisinde olduklarını vurguladı.

Daha sonra mikrofona gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de eğitim ve öğretim alanındaki Belediye hizmetlerini Millî Eğitim işbirliğiyle yürüttüklerini yineleyerek, “Biz bu alanda belki de Türkiye’deki en güzel işbirliğini sergiliyoruz.” dedi.

İnsanı merkeze alan bir hizmet anlayışını benimsediklerini vurgulayan Başkan Külcü, “Bu anlayış doğrultusunda alt yapı veya üst yapı gibi genel belediyecilik hizmetlerinin dışında eğitim hizmetlerini de çok önemsiyoruz. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. Bu genç nüfusu biz, onların yaşayacakları çağın gereklerine uygun bir şekilde yetiştirmeliyiz. Bunu başaramazsak bu genç nüfus maalesef ülkemiz için büyük bir kambur olacaktır. Ancak ben 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize öğretmenlerimizin yetiştirecekleri bu genç nüfus sayesinde ulaşacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Belediye’nin farklı birimlerinde 230 öğretmenin görev yaptığını bildiren Başkan Külcü, Kadın Kültür Sanat Merkezleri’nde 47 bin 703, Gençlik Merkezleri’nde 38 bin 800 ve diğer spor merkezlerinde ise 13 bin 414 kişiye ulaştıklarını ifade etti.

Öğretmenlik mesleğinin büyük fedakârlıklar gerektirdiğini kaydeden Külcü, “Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanan bir sevdadır. Fedakârca çalışan, gecesini gündüzüne katan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ömrünü öğrencilerine adamış, okuluna vakfetmiş ve bu dünyadan göçüp gitmiş tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sırasıyla söz alan Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan ise 15 yıllık AKP iktidarındaki eğitim yatırımlarından söz ederek, Çorum’a 1200 yeni derslik yapıldığını aktardılar. Milletvekili Ceylan Çorum’a ayrıca 1500 yeni derslik daha kazandırılacağını belirterek, 2019-2020 sezonunda tek gün eğitime geçileceğini sözlerine ekledi.

Etkinlik, protokol üyeleri tarafından bazı öğretmenlere çeşitli armağanlar verilmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim