Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, Turhan Candan, Belediye Meclis üyeleri ve Kubbeli esnafının hazır bulunduğu kahvaltıda konuşan Külcü, “Güçlü gelenek ve görenekleri olan bir milletiz. Bu zenginliklerin oluşmasında esnafımızın çok özel bir yeri olduğuna inananlardanım” dedi.

“Ahiliği birbirimize anlatalım ama sadece anlatmakla yetinmeyelim” diyen Külcü, esas olanın anlayabilmek ve hayata tatbik edebilmek olduğunu söyledi. ‘Esnaf milletin çimentosudur’ dediklerini, bunun boş bir söz olmadığını kaydeden Külcü, “Yalan söyleme, kul hakkı yeme, eksik tartma, insanlara şefkatli ol, merhametli ol, affedici ol, bağışlayıcı ol. Bunu Ahi Evran, Yunus Emre, Mevlana, Abdulkadir Geylani, Hz. Ali, Hz. Osman, Hz. Ömer, Hz.Ebubekir diyor. Bunu nihayetinde Hz. Muhammed ve Kur’an-ı Kerim söylüyor. Esnafımıza bu sağlam mayayı veren bizim inanç değerlerimizdir. Tabi ki yozlaştığımız, bozulduğumuz yerler de var. Ancak değerlerimizi en güzel yaşayan ve yaşatan kesim esnaftır dersek abartı yapmış olmayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında birlik ve beraberliğin önemine de değinen Külcü, “Birlik ve beraberliğe millet olarak ihtiyacımız var. Ülkemize ve bölgemize yönelik uluslararası arenada büyük bir oyun tezgâhlanıyor. Bizler Çorum’da el birliği ve güç birliği içerisinde kardeşlik ruhunu pekiştirmeliyiz” dedi.

“NEYİN SÖZÜNÜ VERDİYSEK HEPSİNİ BİR BİR YERİNE GETİRDİK”

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son iki yerel seçimde hangi projeyle ilgili söz verdilerse onun mutlaka yerine getirildiğini bildirdi.

Külcü, “2009 ve 2014 seçim dönemlerinde neye söz verdiysek bunların hepsini ya tamamladık ya da inşaatları devam ediyor. Ağzımızdan çıkıp da yerine getirmediğimiz hiçbir işimiz olmayacak. Bu bizim için önemliydi. Siyasetçilerin bu konuda kötü bir şöhreti var. Ellerine mikrofonu alınca aklına ne gelirse söz verirler, sonra da vermiş oldukları bu sözleri unutup giderler. Biz asla bu milleti aldatmadık. Neyin sözünü verdiysek onları bir bir yerine getirdik. Şimdiden önümüzdeki yılın bahar ayını iple çekiyoruz” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim