Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'ni (KKSM) ziyaret etti. Başkan Külcü ve eşi Hatice Hanım, merkezdeki kursları tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet etti.
Okuma-yazma kursunda eşiyle birlikte kursiyer sıralarına oturan Başkan Muzaffer Külcü, kursu başarıyla tamamlayan iki kursiyere sertifika verdi. Resim kursunda ebru yapan Belediye Başkanı Külcü, “Kadınların neleri başardığını görünce bu merkezlerin önemini daha iyi anlıyoruz. Kadınlarımız artık hayatın her alanında varlar. Topluma faydalı olmak için öğreniyorlar, öğretiyorlar” dedi.
Aile Eğitim Merkezi’nde kadınlara verilen seminerlere de katılan Başkan Külcü, derslere katılan kadınların çocuklarına karşı davranışlarındaki değişikleri dinledi. Külcü, seminerlere katılan kadınları tebrik ederek, “Dinlediklerim beni çok mutlu etti. Bu tablo bizlerin ne kadar doğru bir iş yaptığını gösteriyor. Siz etrafınızdaki insanlara göre daha şanslısınız. Bir çaba ortaya koydunuz, fedakârlık yaparak kendinizi geliştirdiniz. Ailenize, çocuklarınıza, komşularınıza ve tüm topluma daha faydalı bireyler haline geldiniz” ifadelerini kullandı.

“MERKEZLER TÜM ÇORUM HALKININ”
Çorum Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmaların diğer belediyeler tarafından örnek alındığını hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mahalle Kültür Merkezleri ve Aile Eğitim Merkezlerinin şehirdeki önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.
2009’da Belediye Başkanı olarak göreve geldiklerinde Çorum’da bu tür merkezlerin olmadığını, gelinen noktada ise 5 tane mahalle kültür merkezinin Çorumlu kadınlara hizmet verdiğini söyleyen Başkan Külcü, “Engelli Eğitim Merkezi'miz de yoğun ilgi görüyor. Orada engelli yavrularımız meslek öğreniyor, becerilerini geliştiriyor. Şimdi engelli gençlerimizin daha iyi koşullarda okuyabilmeleri için yeni bir okul yaptırıyoruz. Buharaevler Mahallesi’nde çok büyük bir merkezin yapımını tamamladık. İnşallah kısa süre içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Bunları yapmak bizim görevimiz. Asıl önemli olan bunlara sahip çıkmak. Bu merkezler tüm Çorum halkının. Bunların içini dolduracak olan, sahip çıkacak olan sizlersiniz” şeklinde konuştu.
İkbal KKSM kursiyerleri ise hem ziyaret için hem de yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Külcü ve eşi Hatice Külcü'ye teşekkür etti. Anlamlı ziyaretin sonunda kursiyerlerle birlikte pasta kesildi.








(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim