Başkan Külcü, istifa edeceği yönündeki söylentilerin hatırlatılması üzerine “Bizim ne istifa etme konusu, ne de o yazarın yazdığı yazı gibi hiçbir konu gündemimiz de yok. Gündüz yazmış olduğu yazıyı akşam televizyon programında canlı yayında kendisi tekzip etti. AK Parti Genel Merkezi’nden kendisinin arandığını istifa edeceği belirtilen belediye başkanları ile ilgili bir çalışmanın, araştırmanın söz konusu olmadığını yazdığının yanlış olduğunu kendisi söyledi. Biz işimize gücümüze bırakıyoruz” dedi.

‘Kimin ne yazdığı’, ‘Kimin ne söylediği’ gibi konuları hiçbir zaman gündemlerine almadıklarını ifade eden Başkan Külcü, “Bizler enerjimizi hayata geçirmek istediğimiz projeler için harcıyoruz. Kimin ne yazdığı, kimin ne söylediği bizi bağlamaz ve bu söylemlerin bizim nezdimizde hiçbir değeri yoktur” diye konuştu.

“İŞİMİZE BAKIYORUZ”

Çorum Belediyesi tarafından Mecitözü ilçesine yapılan yatırımları inceledikten sonra Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Özel Kalem Müdürü Murat Erdem ile birlikte gazetecilerle bir araya gelerek yeni hastane, stadyum, arıtma tesisi, havaalanı, hayvan pazarı, çimento fabrikası gibi konulardaki sorularını bir bir yanıtlayan Külcü; “Dedikodulara vakit ayırırsak, iş yapmaya vaktimiz kalmaz” şeklinde konuştu.

İstifa söylentilerinin Çorum’a yansımaları hakkında da değerlendirme de bulunan Külcü, “Bu mevzuları biz hiçbir zaman gündemimize almıyoruz. Kim ne yaptığı ne konuştuğuyla ne ben ilgileniyorum nede sokaktaki insan ilgileniyor. Biz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Enerjimizi o konulara harcıyoruz. Çabamızı ona gösteriyoruz. Milletimizde bizim hayata geçirdiğimiz eserlerle ilgileniyor. Onun dışında kimin ne söylediğinin ne yaptığının bizim nezdimiz de hiçbir değeri yok. Gündemimizde hiçbir yeri yok” ifadelerini kullandı.

KÜLCÜ: “HAVAALANI İÇİN ANKARA İKNA EDİLMELİ”

Havaalanı konusundaki şahsına yöneltilen eleştirilere de cevap veren Külcü, şehirde bir grup iyi niyetli ve fedakarlık yapmak isteyen insanın havaalanı yapmak için yola çıktığı, şehrin siyasal aktörleri de bu konuda adım atmadıklarına yönelik kamuoyunda bir algı oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

Bu şehirde siyaset yapan bir insan veya hiçbir şey yapmayan sadece kendi dünyasında yaşayan bir insanın ‘havaalanı ister misiniz’ diye sorulduğunda ‘Evet, ben şehrime havaalanı istiyorum’ diyeceğini anlatan Külcü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu vatandaş olarak sorduğunuzda da, belediye başkanı olarak sorduğunuzda da cevabım evettir. Ama bir belediye başkanı olarak karar verip, planlamasını yapıp, bütçesini belirleyerek hayata geçirebileceğimiz eserler vardır. Bütçesini temin etsek bile projesini hazır etsem bile tek başıma hayata geçiremeyeceğim işler vardır. Havaalanı bu büyüklükte bir projedir. Tek başına havaalanı yapılması da yetmez. Onun bir adım ötesi de oraya uçak kalkıp inmesidir. Benim söylediğim şey bu. Havaalanı devlet veya özel sektör de yapabilir. Şehrin insanları da yapabilir. İşin başlangıç kısmı sanki çok büyük mesafe almışız gibi, siyasal aktörler adım atmıyorlar bu hava içerisinde konuşursak tartışırsak kendimizi de yanıltmış oluruz. Böyle bir şey yok. Milletvekillerine sorun, sivil toplum kuruluşlarına sorun, sokaktaki vatandaş da havaalanı istiyoruz derler.

Bir sonuca erişebilmek için öncelikle usul, yöntem metot konusunda doğru bir yerde durmamız lazım. Gazetelerde, televizyonlarda, sitelerde bir konu ne kadar çok konuşuluyor gündeme getiriliyorsa siyasetçiler o konunun peşine takılıp, peşinden gitsin. Böyle bir beklenti içinde olunmamalı. Böyle olursa ne bu ülkeyi ne bu şehri yönetebiliriz. Hepimiz Çorum ortak paydasında nerde durmamız gerekiyorsa orda duruyoruz. Dünden söylediğim bugün farklı bir şey yok. Herşey ortada. Bu işin yolu Ankara’yı ikna etmekten geçiyor. Birinci ve doğru adım Ankara’yı ikna etmektir. Meseleye böyle bakıyorum. Ne işadamları, ne siyasetçiler alınganlık göstermeden birbirleriyle konuşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Çorum’da yarım kalan havaalanı inşaatı' yoktur sözlerine de açıklık getiren Külcü, “Ben bu şehirde 16 yıldır aktif siyaset yapıyorum. 20-25 yıl önce temeli atılan bir havaalanı olduğunu bilmiyor muyum. Onların hepsi arşivimizde var. 25, 30 yıl önce yaptığınız binaları kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkarak yenisini yaparken 30 yıl önce temeli atılan ve açıkta kalan çürüyen betonun demirin yarım kalan havalimanı olarak savunursanız bu birbirimizi yanıltmak olur. Ne istiyorsak adını doğru koymamız lazım” ifadelerini kullandı.

“HASTANE CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KAMU YATIRIMI OLDU”

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili Çorum Belediyesi’ne yönelik yapılan eleştirileri de değerlendiren Külcü, hastanenin eksiklerinin olabileceğini, bunun zamanla giderileceğini ama bu yatırımın bugüne kadar yapılmış en muhteşem ve büyük kamu yatırımı olduğunu kaydetti.

Hastanenin yerinin ve projesinin Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edildiğini, kamulaştırılmasının yapıldığını ve sadece kendilerinin Belediye Meclisi’nde karar aldıklarını anlatan Külcü, yapılan hizmeti görmezden gelmenin yatırımı değersizleştirmek olacağını hatırlattı.

Stadyum inşaatını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beğenmediği yönündeki dedikoduları yapanları Allah’a havale ettiğini ve stadyumdaki maçlar yüzünden hastaların sesten etkilenmeyeceğini belirten Külcü, oranın arsasının AK Partili birinden kamulaştırılmadığını, hazine arazisi olduğunu vurguladı. Hayvan Pazarı’nda yaklaşık 90 dönüm alanda kamulaştırma yaptıklarını ve bunun için 3.5 milyon TL harcandığını söyleyen Külcü, 20 dönümlük bir alan konusunun da mahkemede olduğunu ve bunun sonucunu beklediklerini açıkladı.

Seçim beyannamelerindeki projelerin 3’ü dışında hepsini gerçekleştirdiklerini, ancak beyannamenin kat be kat fazlası iş yaptıklarını bildiren Külcü, ikinci altın dönemlerini de dönem sonunda kitaplaştırarak üçüncü dönem için projelerini açıklayacaklarını dile getirdi.

Çimento Fabrikası’nın kapanması veya yerinin satılması gibi bir durumun şu an söz konusu olmadığını anlatan Külcü, Avrupa Birliği fonları ile hayata geçirilen Katı Atık Yönetim Tesisi’nde Belediye’nin yüzde 11 harcama yaptığını ve kalan kısmının AB fonlarından karşılandığını, ayrıca tesisin Edirne Belediyesi’nin yaptığının 5 katından daha büyük olduğunu sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim