Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Muhtarlar günü nedeniyle köy ve mahalle muhtarlarına yemek verdi. Muhtarların kamu yöneticilerinin gören gözü ve tutan eli olduğunu dile getiren Külcü, muhtarların adeta görev yaptığı mahallenin, köyün babası gibi olandan bitenden her şeyden haberdar olup yaşanılan her sorunu talebi alanında ilgililere aktardığını belirtti.
Milletvekilliği dönemiyle bugün arasında bir kıyaslama yapan Muzaffer Külcü, “Köylümüzün, köyümüzün, muhtarımızın nereden nereye geldiğine şahit oluyoruz. Köylere yapılacak hizmetlerin hangi süreçlerden geçtiğini yakından biliyorum. Köydes projesi hayata geçirildi. Köylerimize hizmet gelmeye başladı. Beldes ile beldelere hizmet yapıldı. Zamanımızı, paramızı insanımızı en iyi şekilde bu şehri en iyi şekilde kalkındırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
2009 yılında göreve geldiklerinde yeni bir dönem başladığını açıklayan Külcü, “Muhabbetimizde azalma olmasa da görüşmelerimiz de azalmalar oldu. Farklı işlere yoğunlaştık, o işlerin içerisinde köylere daha az zaman ayırır olduk. Ülkemize, şehrimize, ilk günki aşkımız ve heyecanla hizmet etmeye devam ediyoruz. 2009 yılında göreve talip olurken halkımızdan belediye başkanlığı için yetki isterken bu şehirde değişim yaşatmak o değişimi sizde istiyorsanız bunun başarılacağına bunu bizim kadrolarımızın yapacağına inanıyorsanız bu inançla yetki verin dedik. Ne değişecek, niye değişecek dediler. Belediye değişecek. Şehir değişecek dedik. Çöplerini toplayan, su parasını tahsil eden, yama yapan, ağaç budayan belediye yerine günlük işlerin içine hapsolmuş belediyecilik anlayışı yerine proje üreten belediye olacağız dedik. Yapısal bir değişime giderek günlük işlerin yanı sıra proje üreten ve ürettiği projelerle Türkiye’ye örnek olan bir belediye haline geldik” diye konuştu.



Yapılan her işi mahalle muhtarları ile birlikte yaptıklarını anlatan Başkan Külcü, şunları kaydetti; “7. yılımızı yaşadığımız şu günde elbette eleştiriler, şikayetler olacak. Olacak ki daha iyisini yapacağız. Birbirimizin yaptığı işi engelleyecek hiçbir tavır ve adımın içerisinde bizde olmadık muhtarlarımız da olmadı. El ele verdiğimizde ortaya büyük bir güç ortaya çıkıyor. İşbirliği yaptık, güç birliği yaptık şehri kalkındırmanın içinde bu fırsatları değerlendirdik. 14 mahallemizin 14’ünede 250 bin kardeşimizin hemen hepsine adalet içerisinde hizmet götürmek için çalışıyoruz. Buradan az oy kaldık, buradan çok oy aldık gibi hesap yapmaya da hakkımız yok. Emanetin hakkını verirken asla adaletten ayrılmamak lazım. Buna dikkat ediyoruz. Adalet mülkün temeledir. Devletin temeli adalettir. O adalet anlayışı içerisinde koşup koşturuyoruz. Hizmetin şucusu, bucusu, sağcısı, solcusu olmaz. Hizmetin hesabı kitabı olur. Hesabı kitabı yaptıktan sonra çıkarsınız yola işinizi yaparsınız. Böyle yapınca ideoloji değil hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz. Derdimiz bizden geriye bir eser bırakabilmektir. 2019 yılında tüm şehirler bütün şehir uygulamasına geçilecek. Şehirde ne varsa köyde de o olacak. Dün hayal dahi edilemeyen işleri bugün yapıyoruz. Dün istenmeyenleri bugün hem şehirde hem köyde milletimiz istemeye başlamışsa bu ülkenin büyüdüğünü, kalkındığını, hizmet standartlarının yükseldiğini gösterir. Bu bir gurur meselesidir. Dün akıllardan geçmeyenler, bugün standart olarak kabul ediliyorsa muhtar hesap soruyorsa bu demokrasinin güçlendiğinin göstergesidir. Daha iyisini yapmak için koşmaya, çalışmaya, üretmeye, devam edeceğiz. Nerden nereye geldiğimizi, öncelikle biz yöneticiler atanmış, seçilmiş fark etmez sorumluluk makamında olan herkesin biliyor, anlıyor ve unutmadan onun idraki içerisinde hareket ediyor olması lazım. Bu işleri de bir trend içerisinde geriye gidiş olmadan sürekli ileriye taşımamız lazım. Bizim bunu başarmamız şarttır. Şehir olarak, ülke olarak bunu hayata geçiremezsek büyük hedefleri diri tutamazsak yarınımız bugününüzden daha zayıf olur. Ufkumuzu geniş tutmalıyız, ileriye bakmalıyız. İleriye bakalım ki genç Cumhuriyetin yüzüncü yılına geldiğimizde büyük hedef ve projelerini hayata geçiren bir şehir ülke olmayı hep beraber yaşayalım. Bunu başarmamız lazım. Çorum’a yapılan hizmetleri düşünüyorum heyecanımız tazeleniyor. Dün biz bunları hiç hayal etmedik. Hayal etmediğimiz işler bugün birbir gerçekleşiyor”
Törene katılan Milletvekili Salim Uslu da Başkan Külcü’yü övdü. Çorum’un gelişmesi, kalkınması ve büyümesine tanık olmaktan gurur duyduğunu anlatan Uslu, “Belediye Başkanı Külcü’nün bu kente olan sevgisi ilimiz için önemlidir. Bu imkanı kendisine sunan Çorumlulara da teşekkür ediyorum” dedi.
1 Kasım seçimleri için partisinin bazı vaatlerine değindikten sonra muhtarların 950 TL olan maaşlarının Bin 300 TL’ye çıkarılacağını da belirten Uslu, Hicri yılbaşını kutlayarak Muharrem ayı ve Kerbela olayına da değindi. Çorum merkezi ve ilçeleri ile birlikte köylerinde 365 projenin uygulandığını, 192 milyon liralık yatırım yapıldığını anlatan Salim Uslu, muhtarların hizmet siyasetine katkı sağladığını, ideoloji siyasetine fırsat vermemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim