Çorum Belediyesi, 2016 yılında da semt parkı yapımını hızla sürdürüyor. Vatandaşların dinlenmek, çocukların ise oyun oynamak için uğrak yerleri olan semt parkları, modern görüntüsü ile de beğeni topluyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü 2009 yılından beri yaptıkları çalışmalarla bir taraftan şehrin çehresini değiştirirken, diğer yandan çocuklarımızın zihinsel gelişiminde çok büyük rol oynayan, çocukların eğlenerek büyümesini sağlayan yeşil alanlarımızın sayılarını yüzlerle ifade edilen rakamlara ulaştırdıklarını söyledi.
14 mahallede de hummalı bir şekilde devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Külcü, “2016 yılında yapımına başladığımız 23 adet semt parkında çalışmalarımız sürüyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın taleplerini ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak çalışmalar yürütüyoruz. Göreve geldiğimiz tarihten bugüne kadar 159 parkı hemşehrilerimizin kullanımına sunduk. 2016 yılında tamamlayacağımız parklarımız ile bu sayı 182 olacak. Uygun alanlar olduğu sürece parklarımızı sadece çocuklar için oyun grupları yaparak değil oturma gurupları, spor aletleri,tahteravalli, ebebeynsalıngacı, semt sahalarıyla yaşlısıyla genciyle herkese hitap edecek şekilde düzenliyoruz. Ayrıca çeşitli yetişmiş ağaç ve çalı türü bitkiler dikerek çevreyi yeşil görünüme kavuşturuyoruz. Çalışmalar kapsamında daha önceden yapılan oyun parklarının tadilat ve bakımı, çevre düzenlemesi gibi işlemleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz." dedi.



Editör: TE Bilisim