Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen yazıların görüşüldüğü toplantıda Ilıca bağları, Çepni, Çöplü ve Gülabibey mahallelerinde mülkiyeti Çorum Belediyesi’ne ait çok sayıda gayrimenkulün satışı, trampası ve takası kabul edildi.
CHP Grup Başkan Vekili Levent Çöphüseyinoğlu’nun “Neden bu gayrimenkulleri satıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, önümüzdeki döneme dair projelerini gerçekleştirebilmek için bu satışları yaptıklarını söyledi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığından yapılan Belediye Meclisi toplantısında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye gayrimenkul satış, trampa ve takas yetkisi verilmesini içeren gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. CHP Belediye Meclis Grubu, satış, trampa ve takas konusunda Başkan Külcü’ye yetki verilmesine ‘hayır’ derken, CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Levent Çöphüseyinoğlu "Başkanım belediye gayrimenkullerini niye satıyoruz? Belediyenin paraya mı ihtiyacı var?” diye sordu. Çöphüseyinoğlu’nun sorusunu yanıtlayan Başkan Külcü, “Eğer iş yapmak istiyorsak paraya her zaman ihtiyaç var” karşılığını verdi.
Belediye’nin şehirdeki gayrimenkullerin kullanımında yetkili olan bir kamu kuruluşu olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Belediyeler gayrimenkul, arsa stokları oluşturan bir kurum değildir. Belediyeler oluşan gayrimenkulleri satış yoluyla değerlendirerek, oluşan kaynakları kente hizmet için kullanmak gibi bir görevi var. Çorum Belediyesi olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gayrimenkul stoku yapmak yerine, oluşan stokları yatırım ve hizmete dönüştürmek için çalışacağız” dedi.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim