Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları tüm çalışmaları işin ilgilisi olan kişi, kurum ve kuruluşlarla istişare ettiklerini vurgulayarak, “Gerek yeni hayvan pazarı gerekse yapılacak olan mezbahane ile ilgili olarak Kasaplar ve Celepler Odası, Ziraat Odası ve Ticaret Odası ile birlikte karar alarak bu işleri yaptık” dedi.

Yeni hayvan pazarının her anlamda eskisinden çok çok iyi olacağını ifade eden Başkan Külcü, “Eski hayvan pazarı 20 dönümlük bir alan üzerindeydi ve esnafımız çok ilkel şartlarda çalışmak zorunda kalıyordu. Bize, Çorum’umuza yakışmıyordu. Yeni hayvan pazarımızı eskisinden yaklaşık 5 kat büyüklüğünde yeni bir alana taşıyacağız. İnşallah hem şehrimizi o kötü görüntüden kurtarmış olacağız hem de sağlık imkânları bakımından da daha nezih bir ortama kavuşturmuş olacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni hayvan pazarının tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte Çorum’u batıdan doğuya kadar canlı hayvan ticaretinde 3 ana noktadan biri haline getireceklerini söyledi.

Yeni hayvan pazarı ile birlikte hayvan yetiştiricilerinin hayvanlarını daha kolay pazarlayabilme ve satabilme imkanına kavuşacağını dile getiren Başkan Külcü, “Ağustos ayının sonlarına doğru ihaleye çıkarmayı düşündüğümüz mezbahamızı da 2018 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Hem hayvan pazarımızın hem de mezbahamızın Çorum’da alıcı ve satıcılar ve orada kesim yaptıracak esnaf kardeşlerimiz için iyi bir buluşma noktası olacağına inanıyorum.” dedi.

Başkan Külcü, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ın da hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek ziyaretçilerine teşekkür etti,

Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür de yaptığı konuşmada yapımı hızla devam eden yeni hayvan pazarının Kurban Bayramına yetişmesinin kendilerini mutlu edeceğini belirterek hayvan pazarının tamamlandığında Çorum’a ve bölgeye yakışır bir yer olacağını, yeni hayvan pazarı ile birlikte Çorum’un hayvancılıkta pilot bölge olacağına inandığını vurguladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim