Çorum Belediyesi tarafından 4 yıldır devam ettirilen çocuklara bayram kıyafeti geleneği bu yıl da Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün katılımı ile gerçekleştirildi.
Veli Paşa Konağı’nda gerçekleştirilen kıyafet dağıtımında konuşan Başkan Külcü, Ramazan ayını başından bugüne kadar dolu dolu yaşadıklarını belirterek, “Bu Ramazan da beraberiz” sloganı altında daha önce neler yapacaklarını anlattıklarını hizmetleri takvime uygun olarak yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.
Toplumun tüm katmanları ile bir araya geldiklerini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’nin bir İslam toplumu olduğunu ve orucun getirdiği ruh hali bulunduğunu kaydederek bu ay içinde paylaşımların arttığına işaret etti.
Çocuklara bayramlık kıyafet dağıtımını 4 yıldır sürdürdüklerini belirten Başkan Külcü, ilk yıl Hz Muhammet (s.a.v)’in doğum tarihi olarak 571’den yola çıkarak 1571 çocuğa bayram kıyafeti dağıttıklarını, bu yıl ise Ramazan ve Kurban Bayramı’nın sıcak döneme denk gelmesi nedeniyle kıyafet sayısını 2571’e yükselttiklerini ayrıca Eylül’de bin çocuğa da ayakkabı ve kaban hediye edeceklerini söyledi.
Ramazan ayında daha önce olduğu gibi çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Külcü, 2 bin aileye her ay yardımda bulunurken ramazan ayı nedeniyle sayıyı 5 bine çıkardıklarını, sığınmacılara verilen yardım miktarını da 2 bine yükselttiklerini kaydetti. Çocuk ve kadınlara yönelik olan desteğin bilinçli bir çalışmanın eseri olduğunu dile getiren Külcü, “Çorum Belediyesi marka belediyelerden biridir” dedi.




(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim