Başkan Külcü, cami inşaatları, abdesthane ve tuvaletler hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Etüt Proje Müdürü Köksal Çöldaş ve yüklenici firmadan bilgi aldı.
Külcü, Çorum Belediyesi’nin şehrin öncelikli projelerini belirleyerek 8 yıldan beri Çorum'un çehresini değiştirdiğini ve bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek için projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini söyledi.
HZ. İBRAHİM CAMİİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi tarafından yapımı devam eden Hz. İbrahim Camii'nin inşaatında sona gelindiğini, tezyinat çalışmalarının da tamamlandığını söyledi. Alttan ısıtma sistemi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Külcü, “Camii dışına da Osmanlı mimarisine uygun bir çeşme inşa edeceğiz. Hz. İbrahim Camii tamamlandığında Kur'an Kursu ve camisi ile bölge halkının hizmetinde olacak” dedi.
ABDİBEY CAMİİ'NDE SONA GELİNDİ
Çorum Belediyesi tarafından bölgenin ihtiyacını karşılayacak hale getirilen Abdibey Camii'inde sona gelindi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Abdibey Camii'nde yaptığı incelemede, “Abdibey Camimiz, Yazıçarşı bölgemizin adeta gerdanlığı. Camide yapılan genişletme çalışmalarına belediye olarak büyük katkı sağladık. Arsasını genişleterek 4.000 m2’ye çıkardık. Bu haliyle Abdibey Camii, bir Osmanlı camisi görünümüne kavuştu. Ayrıca yeni sınırlar içinde kalan 12 daireyi kamulaştırdık ve cami alanına dahil ettik. Bahçe içindeki eski Kur’an kursu binasını da yıkarak yeni Kur'an Kursu, abdesthane, tuvalet ve cenaze namazlarının kılınması için büyük bir alan oluşturduk” dedi.
BELEDİYE'NİN İBADETHANELERE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Çorum Belediyesi, 2016 yılında şehrin değişik yerlerinde 25 camii ve Kur’an kursunda tadilat ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi tarafından yapımı devam eden Karakeçili abdesthane ve tuvaletlerinde incelemelerde bulundu. Başkan Külcü, tüm camilerin bakım onarım ve yenileme çalışmalarını istekler doğrultusunda Çorum Belediyesi olarak yaptıklarını belirterek yapılan çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir de Çorum Belediyesi'nin ibadethanelere katkılarını hiçbir zaman esirgemediğini belirterek ibadethanelerin yapımı ve onarımı için büyük emek veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti. (Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim