Hüseyin Berk’i, nam-ı diğer Bayraktar Dedeyi evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum kamuoyu Hüseyin Dedeyi özellikle 15 Temmuz olaylarından sonra devam eden demokrasi nöbetleri sırasında ve onun sonrasında tanıdı. Hüseyin Amcamızın özelliği, bayrağına, vatanına sevdalı olması ve milletinin bekası uğruna canını ortaya koyan Cumhurbaşkanımıza, milletin adamına, milletin liderine sevdalı olmasıdır. Bunu Hüseyin Amca gerek yüksek sesle dinlediği şarkılarında, müziklerinde gerekse evinin her tarafına astığı Cumhurbaşkanımızın resmi ve bayraklarla ortaya koyuyor” dedi.

Tedavi sürecinin ardından Berk’i evinde bir ihtiyacı, onları görmek ve gereğini yerine getirmek üzere ziyaretine geldiklerini vurgulayan Başkan Külcü, aynı zamanda Berk’in hayır duasını almak istediklerini söyledi.

Bereket yaşlılarla birlikte
Şeyh Edebali’nin nasihati üzere bereketin yaşlılarla birlikte olduğuna inandıklarını ifade eden Başkan Külcü, “Yaşlılarımızın olduğu yerlerin bereketle donatıldığına inanıyoruz. Bu sebeple de gerek kişisel olarak gerekse de belediye çalışmalarımız anlamında büyüklerimize ihtimam göstermeye çalışıyoruz. Onları layık oldukları hizmetlerle mutlu etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bayraktar Dedeye bir isteğinin olup olmadığını soran Başkan Külcü’ye belediyenin tahsis ettiği akülü araçlarla şehir merkezinde dolaşırken çeşitli sorunlar yaşadıklarını anlatan Hüseyin Berk, engelli rampasının az olduğu yerlerde çalışma yapılmasını istedi. Başkan Külcü de Hüseyin Berk’in söylediği yerlerde çalışma yaptıklarını ve eksiklik olan yerlerde çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Evinde bir takım eksiklikler bulunduğunu belirten 88 yaşındaki Hüseyin Berk, özellikle soba yakmanın zor olduğunu söyleyerek bir doğalgaz sobası istedi. Konuyla yakından ilgilenen Başkan Muzaffer Külcü, gerekli görüşmeleri yaparak doğalgaz sobasının yapılması talimatı verdi ve diğer eksikliklerin Hüseyin Amcanın arzusu doğrultusunda bir an önce giderilmesini istedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim