AK Parti İl Başkanlığı tarafından Katipler Konağı’nda düzenlenen İlçe Başkanları ve Belediye Başkanı Toplantısı’nda konuşan Başkan Külcü, tüm teşkilatlara 2019 seçimlerinin hem partileri, hem ülke hem de dünya mazlumları için öneminden bahsederek yapılacak yerel, genel ve devlet başkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılmaları gerektiğini vurguladı.

Geçmişte işlerinin yüzde 70’inin hizmetler olduğunu ancak artık yüzde 50’den fazlasının insanların gönlüne girmek haline geldiğini belirten Külcü, “Sıcak, içten ve samimi olmak zorundayız. Bazıları gibi bizi taklit edeceğim diye şehidin, gazinin veya yoksulun evine gidip ayakkabı ile içeri girenlerden olmayacağız. Önümüzde siyasi anlamda güzel bir örnek var. Önümüzdeki süreci biz iyi yöneteceğiz. Nefislerimiz için değil, davamız için, bu ülkenin yeniden ayağa kalkması için bu süreci birlikte başarıyla atlatacağız. 2019 yılının zaferlerle taçlanan bir yıl olarak tamamlanmasını diliyorum” dedi.

Türkiye’nin önünde gerçekten çok hassas bir dönem bulunduğunu, belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerini yaşayacağımızı belirten Külcü sözlerini şöyle sürdürdü: “İşin bizimle yani yerel yönetimlerle ilgili bir yanı var. Ayrıca artık devlet başkanını da bu millet seçecek. Doğrudan milletin oyuyla milletin iradesiyle ve 2016 yılı Nisan ayında yapılan referandumla ortaya çıkan Anayasal gereklilik dolayısıyla millet idarecesini, başkanını kendisi seçecek. Bu seçim her yönüyle geçmişteki seçimlerden çok çok farklı bir öneme kavuştu. Ayrıca milletvekilliği seçimleri de yapılacak. Bu da Türk siyaset tarihi bakımından farklı bir tecrübe, çünkü genel başkanından ayrı vekillerin seçimi yapılacak.

Bizim inancımıza, siyaset ahlakımıza öğrendiğimiz edep, ahlaka, erkana göre kişiler fanidir davalar bakidir. Allah kimimize bir kez, kimimize iki kez veya daha fazla nasip eder. Herkesin nasibinde ne varsa nihayetinde karşısına çıkacak odur. Kim ilçe başkanı ya da belediye başkanı hangi tedbiri alırsa alsın, hangi hazırlığı yaparsa yapsın hiçbir tedbirde takdirin önüne geçemez. Burada hepimizin yapacağı yegane şey tüm teşkilatlarla milletin kaderini belirleyecek bu seçimlerden zaferle ayrılmak zorundayız. Bu milletin kadim değerleriyle barışık ve onları yüceltmek için siyaset yapan siyasetinin partisinin yegane amacı olan bir liderle çalışıyoruz. Geride bıraktığımız 15 yılın her birisi dev eserle ülkeyi donatarak geçirildi. Bugün ülkenin hala yegane umudu. Ülkemizdeki coğrafyanın da yegane ümidi olarak görülen bir partiyiz. Bu partinin kaderi ülkenin kaderiyle örtüşür hale geldi. Bizim ihmalimizden, bizim tembelliğimizden, bizim zaafiyetimizden bir kayıp yaşarsa ülke o sadece partinin veya bizim değil, Balkanlar’dan orta Asya’ya dünyanın en ücra köşesindeki mazlumlara kadar bundan etkilenecektir. Onun için bu kalenin sapa sağlam ayakta durması lazım. Her birimizin bir kalenin komutanı, askeri neferi olmamız lazım. Bulunduğumuz yerlerde de işimizi en iyi şekilde yapmamız lazım”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim