Ağıcı Ailesi’ne ait eski konak, yaklaşık 15 yıl önce boşaltılınca her geçen gün daha da köhne bir hâle geldi. Zaman zaman binadan kopan taş ve toprak parçalarının yoldan geçen yaya ve araçların üzerine düşmesi üzerine Çorum Belediyesi tarafından tedbir amaçlı olarak etrafı sac ile kaplandı. Fakat bu önlem, tam bir güvenlik sağlamazken, sokağı daraltması nedeniyle de yeni bir sorun oluşturmaya başladı.

Metruk konağın hemen yanı başında faaliyet gösteren Kul Kız Apart sahibi Mustafa Kul, Arçelik Servisi Yusuf Ekmekçi, Hanoğlu Konağı sahibi Mehmet Hanoğlu ve çevre sakinleri, metruk yapı nedeniyle ortaya çıkabilecek tehlikelere işaret ederek, yetkililerden gerekli önlemi almalarını istediler.

Kul Apart işletmecisi Mustafa Kul, tedbir amaçlı olarak etrafına kaplanan sac yapının trafiği olumsuz etkilediğini belirterek, “Bu durumdan bilhassa akşam saatlerinde kız öğrencilerimiz çok sıkıntı çekiyor. Konağın etrafının Belediye tarafından sacla kaplanmış olması çözümden ziyade yeni sorunları gündeme getirdi. Çok öne doğru yapılan sözde bu korunak, sokağı daralttığı ve trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gibi öte yandan oluşturduğu kuytu alanlara kötü niyetli kişilerin yuvalanmasına zemin hazırlıyor. Bu da kız öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm mahalle sakinlerini tedirgin ediyor” dedi.

“Yıkılmaya yüz tutmuş bu harabe bina her yönüyle hepimizin can güvenliğini tehdit ediyor. Şehrin göbeğinde böyle çirkin bir görüntü hiç yakışmıyor. Bir an önce çözüm bulunmasını bekliyoruz” diyen diğer çevre sakinleri de konağın etrafının Belediye tarafından sacla kaplanmış olmasının trafiği olumsuz yönde etkilediğini söylediler.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim