Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği, Memur-Sen ve HAK-İŞ tarafından İstanbul’da düzenlenen "Kudüs İçin Hep Birlikte" konulu 2. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı'na Salim Uslu’nun yanı sıra Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Abdullah Ubeydat, Eski Genel Sekreteri Muhammed El Attar, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve 50 ülkeden çok sayıda davetli katıldı.

TBMM İdare Amiri ve HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu, Kudüs'ün sadece Filistinliler'e ait bir mesele değil, ümmetin meselesi olduğunu belirtti. Konferansa katılan sendikaların temsilcilerinin Filistin meselesiyle ilgili somutlaştırma projelerini çok isabetli bulduğunu anlatan Uslu, bundan sonraki toplantıların özellikle projelerin somutlaştırıldığı, tartışıldığı ve sonuçlarının ele alındığı tarzda olmasını arzuladıklarını ifade etti.

Kudüs'ün aşk ve hikmet şehri olduğunu dile getiren Uslu, "Bu toplantılarda sadece bilgilerimizi yenilemek, heyecanlarımızı tazelemenin ötesinde daha somut adımlar atmak bizim boynumuzun borcudur. Bu toplantılar sadece heyecanımızı, bilgimizi tazelemenin ya da turistik seyahatin ötesinde bir anlam ifade etmelidir. Aksi takdirde Filistin davasını ya da Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı, Muhammed Al-Durralar'ın omuzuna yüklemiş olmak gibi bir durum içinde oluruz ki arkasından ağıt yakmaktan öte çaremiz kalmaz. O açıdan bu faaliyetleri somut sonuçlarını almak üzere bir araya gelmemiz, bundan sonraki toplantılarda daha anlamlıdır. Birlikte çözüm üretmek başarıdır. Bu başarıyı yakalayabilecek ehliyette ve birikimdeyiz. O açıdan bu toplantıların önemli çıktılar getireceğini düşünüyorum." diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim