Turgut Özal Konferans Salonu’nda Cumartesi akşamı gerçekleştirilen ve Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahid Ahmed Köksal, Erbakan Vakfı İl Temsilcisi Yakup Taş ve Cihannüma Derneği İl Temsilcisi Halil İbrahim Aşgın’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Hasan Gültekin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte söz alan Çorum Gençlik Hareketi İl Başkanı Ufuk Mert, Kudüs’ün Müslümanlar’ın gözbebeği olduğunu belirterek, İsrail işgalinden kurtarılması için tüm İslâm âlemine büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Ardından kürsüye gelen Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ise Kudüs’ün üç kutsal din için de mukaddes bir mekân olduğuna dikkat çekerek bu toprakları elde etmek için yüzyıllardı süren din savaşları yaşandığını aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Kudüs konusunda İslâm dünyasından gelen tepkilerin cılız kaldığına işaret ederek, “Müslümanlar, karşılaştıkları zorlukların büyüklüğü ölçüsünde tepki verecek dirayeti göstermedikçe sonuç alamazlar. Bunun en iyi örneği, Kudüs’tür.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim