ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyıp, ABD Büyükelçiliği’ni de Kudüs’e taşınması talimatını vereceği yönünde çıkan haberlere bir tepki de Çorum’dan geldi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından “Oturmak, beklemek artık yeter! Ayağa Kalk! Kudüs İslamın’dır” isimli kitlesel eylem Türkiye genelinde aynı anda Çorum’da da düzenlendi.

Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, Saadet Partili yöneticiler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Saat Kulesi önünde düzenlenen eylemde AGD Şube Başkanı Bekir Uyanık bir konuşma yaptı. ABD ve İsrail’in sonunun Roma ve Bizans ile aynı olacağını söyleyen Uyanık, “Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanınması, ABD’nin bölgedeki varlığını da tartışılır hale getirecektir” diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in kanlı ortaklığının işgal planlarına devam ettiğini, Siyonizm’in yeni kuklası Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanışarak ABD Büyükelçiliğini buraya taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunulduğunu vurgulayan Uyanık, “Kudüs’le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD’yi de, İsrail’i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir. Aynı ABD’nin Siyonist işgalin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail’i kanatları altına aldığını herkes görüyor. Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam’ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD’nin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir. Bir yerde masum sivillerin hedef alındığı saldırılar varsa, tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail’dir. Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz: ABD’nin ipi ile kuyuya inilmez ve Siyonist İsrail ancak güçten anlar. İslam coğrafyasında kim kendi halkına rağmen ABD ve İsrail ile iş tutmuşsa sonu hüsran olmuştur. ABD ve İsrail, İslam ülkelerinin yöneticilerinden kendilerine dost edinmezler, sadece kullanırlar ve vakti gelince de çöpe atarlar. Kadim İslam şehri olan Kudüs’ü, ilk kıblemizi İsrail’in başkenti olarak nitelendirmek ABD’nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır” dedi.

Bekir Uyanık, bu coğrafyada ABD üssü, askeri ve bayrağı görmek istemediklerini, tüm İslam ülkelerinin izledikleri politikaları gözden geçirerek İslam Birliği’ni kurması gerektiğini, bu süreçte ortaya konulacak yaptırımların ilk muhatabının ABD olması gerektiğini vurgulayarak “Kudüs’ü Siyonist İsrail’e terk eden kendisini de terk edilmiş bulacaktır. Kudüs için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Kudüs, İslam’ındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Siyonist İsrail, Tel Aviv’de dahil işgal ettiği her karış topraktan sökülüp atılacaktır. Bu coğrafyada barışın iki şartı vardır Amerika mutlaka evine geri dönecektir. İsrail mutlaka işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” sözlerini tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim