Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gibi Kudüs’ün kırmızıçizgileri olduğunu ifade eden Demir, Kudüs mücadelesinin bir onur olduğunu vurguladı.

Hz. Muhammed (S.A.V)'in miraca çıktığı Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ün Müslümanların kalacağını belirten Demir, 3 semavi dinin merkezi olan Kudüs'ün İsrail ablukası altında oluşu ve oradaki Müslümanların İsrail'in silahları altında yaşadığı zulmün derin üzüntü yaşattığını dile getirdi. Hukuk ve insanlık dışı alınan bu kararı tanımadıklarını anlatan Meryem Demir,” Çorumlu kadınlar olarak bedenen yanlarında olamasak da ruhen Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.

Dualarımızda, gözyaşlarımızda her zaman aklımızda olan ilk kıblemiz Kudüs mücadelemizi her alanda sürdürmenin gayreti içinde olacağız, olmalıyız. Biz sessiz kalırsak Kudüs'ün kısık sesi duyulmaz, biz sessiz kalırsak mazlumların gözyaşları dinmez.

Sosyal medya hesabı kullanan herkesi Kudüs'ün yaşadığı bu zulme karşı yanlarında olduğunu belirtmek için sosyal medyayı daha etkin kullanmaya davet ediyorum. Facebook, twitter, instagram her alanda bu haksızlık duyurulmalı ve tüm dünya kamuoyu Kudüs'ün yaşadığı zulmü bilmeli. Meydanlarda verilen, verilecek olan Kudüs mücadelesinde yer alınmalı” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim