Geçtiğimiz günlerde Cihannüma Derneği İl Temsilciliği’ne getirilen Aşgın’a “Hayırlı olsun” dileklerini ileten Orhan Sakınmaz ve beraberindekiler, derneğin güzel çalışmalara imza atacağına inandıklarını belirttiler.

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul'da yaptığı toplantının ve almış oldukları kararların tüm Millî Görüş camiasını üzdüğünü belirterek, “Bu toplantıda Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak ilan edildiği yönünde yapılan algı, ümmeti ve milleti aldatmaktadır. Burada kullanılan Doğu Kudüs ifadesi kabul edilir bir durum değildir. Peki doğu ve batı Kudüs halk nezdinde ne ifade eder bilmem ama bizim için Kudüs tektir ve Kudüs İslâm’ındır. Hamas Lideri İsmail Haniye’nin intifada hareketini destekliyor ve mücadeleyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Cihannuma Derneği Çorum İl Temsilcisi Halil İbrahim Aşgın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Saadet Partisi heyetine teşekkür etti.

Aşgın, “Kudüs davası ümmetin davasıdır. Filistin'de yaşanan olaylar hepimizi fazlasıyla üzmektedir. Biz inanıyoruz ki en kısa zamanda Kudüs özgür olacaktır. Kudüs İslâm’ın olacaktır. Gün birlik olma günüdür.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim