Amerika’nın Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma niyeti ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanmasının dünya kamuoyunun gündemine oturduğunu belirten Aras, Mescid-i Aksa'ya yapılan alçak saldırılar, mukaddes mekân ve mabetlere yönelik ağır saygısızlıkların bütün Müslümanların derinden rahatsız ettiğini vurguladı. İsrail’in özellikle 1995'ten itibaren kanunsuz ve kaçak bir şekilde inşa ettiği yeni yerleşim yerleriyle Kudüs'ü çevrelemiş, kuşatmaya aldığını ifade eden Aras, 1995 yılından beri Amerika’nın sürekli ertelediği işgal planını Trump’un seçim kampanyasında da bir seçim vaadi olarak gündeme getirdiğini dile getirdi. Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapıp Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliğini de Kudüs’e taşıyarak seçim vaadini yerine getirmek istediğini belirten Mehmet Akif Aras, bu kararın hukuka da aykırı olduğunu anlattı. Trump’un kararının Ortadoğu’yu mahvedecek bir komplo olduğunu söyleyen Aras, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’i Aksa için atılacak tehlikeli bir adımın bölgedeki ve tüm dünyadaki Müslümanları tahrik edeceğini kaydetti

Kudüs'ün; Siyonizmin, Haçlı heveslerinin, batıl emellerin tuzağına ve kapanına kıvrana kıvrana düşmesinin kabul edilemeyeceğini ve izah ve ifadesi olmayacak bir çarpıklık olduğunu söyleyen Aras, ABD'nin Kudüs üzerinden Ortadoğu'yu ateşe verme teşebbüsünde bulunmasının ne insanlığın emanetlerine, ne İslam'ın emirlerine, ne de bölge barışının temin çalışmalarına asla sığmayacağını vurguladı.

Aras, “Amerika'nın; tahripkâr istikrarsızlık, toplumsal infial, toplu intifadaya, kara bir leke gibi alnına yapışacak muhtemel dinler arası çatışmaya yol açacak Kudüsle ilgili adımlarını muhakkak askıya alması şarttır. Amerika acilen gaflet ve dalalete son vermelidir” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim