İsrail’e karşı her saat başı kınama mesajı yayınlamanın bu yangını söndürmeye faydasının olmadığını kaydeden Cıdık, “Her kınama sonrası İsrail zulmünü arttırıyor. Aksa’da yaşananlar bardağı taşıran son damla oldu. Artık kınamanın, söz söylemenin zamanı bitti. Tüm İslam ülkeleri bu Siyonist zulme karşı bir araya gelmeli” dedi.

İslam âlemini her türlü saldırı ve hesaplara karşı korumak ile birlik ve beraberliğini sağlamak için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Aksa’da yaşanan zulme yönelik cılız tepkiler vermesinin kabul edilebilir olmadığının altını çizen Cıdık, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Neredeyse 50 yıldır kurulmuş olan İİT’nin hiçbir konuda gereken titizliği göstermesine şahit olamadık. Eğer bu durumda bile üzerine düşen görevi yerine getirmez ise ne zaman yapacak? Şimdi harekete geçmez ise ne zaman geçecek?”

“YENİKAPI’YA BEKLİYORUZ”

İslam ülkelerinin yöneticilerinin şahsiyetli politika izlemeleri ve bir araya gelmelerini sağlamak için 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de İstanbul Yenikapı’da ‘Büyük Kudüs Mitingi’ni düzenliyoruz. Mitingi Saadet Partisi olarak düzenliyoruz. Ancak hiçbir parti bayrağı, sembolü olmayacak. Çünkü Kudüs hepimizin ortak davasıdır. Biz bunu bir vazife olarak görüyoruz. Bu miting ile bütün dünyaya ve İsrail’e, ‘Biz Kudüs’e bütün bir halk olarak sahip çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz. Tüm İslam âlemi olarak ayağa kalkalım’ demek için yapıyoruz. Bu yüzden görüşü ne olursa olsun zulme karşı duran, ‘Kudüs bizimdir’ diyen tüm kesimleri, vatandaşlarımızı Yenikapı’ya bekliyoruz. Yenikapı’ya gelin. Gelin ki gücümüzü dünya görsün.”

Çorum’dan 29 Temmuz Cumartesi günü İstanbul mitingi için otobüsler kaldıracaktır mitinge katılmak isteyen bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim