Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi'nin Yürütme Kurulu, Ağustos ayı toplantısını Çorum'da gerçekleştirdi.
İkinci Bahar Lokantası'nda gerçekleştirilen toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, SGK İl Müdürü Duran Cesur, İş-Kur İl Müdürü Ali Şahan, Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Çankırı Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susal, Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy ile yürütme kurulu üyeleri ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri katıldı.
"KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISI YETERSİZ"
Çorum, Çankırı ve Kırıkkale'de küçükbaş hayvan yetiştiren sürü yöneticilerinin sorun, istek ve önerilerinin görüşüldüğü toplantıda açılış konuşması yapan Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı; TÜİK verilerine göre Türkiye'de 43 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu ve bu sayının yetersiz olduğunu söyledi.
Bakanlığın küçükbaş hayvancılığı büyük oranda desteklediğini ifade eden Avcı, sürü yöneticilerinin karkas ağırlığı daha da artırması gerektiğini belirterek; Çorum'da hayata geçirilen 1. ıslah projesinde 28, 2. ıslah projesinde 34 ve 3. ıslah projesinde de 35 yetiştiriciye ulaştıklarını söyledi.
"DAHA ÇOK ÜRETİM YAPMALIYIZ"
Toplantıda katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ise, "Küçükbaş hayvancılık çok zor bir zanaat. Meralarımızın ıslah edilmesi kadar, korunup kollanması ve bilinçli kullanılması gerekiyor. Bizler ancak üretim yaparsak ülkenin topraklarına katkı sağlayabiliriz. Bu açıdan Çorum'da hayata geçirilen ıslah projelerinin sonucunda et randımanı ve ikizlik oranında büyük bir artışı gözlemledik. Yetiştiricilerimize özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler, bir ve beraber olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir problem yok. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim