Çorum İsmail Kakaç İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi Zeynep Alkaç, babaannesi ile geldiği okula girmeden önce Atatürk büstünü öptüğünü ve el salladığını gören okul idarecileri kızı tebrik etti. Küçük kızın bunu her sabah tekrarladığını öğrenen idare, güvenlik kamera görüntülerini geri dönük izleyince duygulandı.Görüntülerde, Zeynep'in her sabah Atatürk'e olan sevgisini büstü öperek gösterdiği ortaya çıktı. Zeynep, Atatürk büstüne koşarak önce büstü öptüğü sonra el sallayarak sınıfa gittiği görüldü. Küçük kız Atatürk sevgisi ile okulda örnek oldu. Okul idaresi Zeynep'e Atatürk konulu kitaplar hediye etti. 

Atatürk'e olan sevgisi ile ilgi odağı olan Zeynep Alkaç, "Atatürk bize bayrağımızı, cumhuriyetimizi ve bayramlarımızı bıraktı. Onu çok seviyorum" dedi. 

Zeynep Alkaç'ın annesi Şirin Alkaç ise "Okula başladığı ilk günden itibaren kızım derse girmeden önce Atatürk'e gidip onu öptükten sonra derse giriyor. Atatürk sevgisiyle büyüdü. Bize hep 'Anne ben Atatürk'ü çok seviyorum, o bizi düşmanlardan kurtardı' diye anlatıyor" diye konuştu. 

İsmail Kakaç İlköğretim Okulu Müdürü Ender Özcan Özçakır da Zeynep'in hareketinin kendilerini duygulandırdığını belirterek "Biz okul yönetimi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük değeri cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sevgisi taşıyan öğrenciler yetiştirme gayreti  içerisindeyiz. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile Çorum’da sadece eğitim kalitesini değil, akademiler değil, sosyal, kültürel, sportif ve değerler içinde eğitime bizler dünyaya rekabet eden minik yürekler yetiştiriyoruz. Bu minik yüreklerden birisi de kızımız Zeynep“ dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim