MHP Genel Sekreter Yardımcısı Ankara 1.Bölge Milletvekili Adayı hemşehrimiz Mustafa Hidayet Vahapoğlu, seçim çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.
Seçim çalışmaları uyarınca önceki gün Şereflikoçhisar ve beldelerini ziyaret eden MHP Milletvekili adayı hemşehrimiz Mustafa Hidayet Vahapoğlu’na 1. Bölge adayı Bayram Menekşe ile parti yöneticileri eşlik etti. Çeşitli meslek örgütlerinin başkan ve yöneticilerini ziyaret eden MHP adayları seçilmeleri halinde yapacakları çalışmaları anlattı.
Şereflikoçhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin ve Bakkallar Bayiler ve Manavlar Odası Başkanı Mahmut Şen ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Vahapoğlu, esnafın sıkıntılarını dinledi. AVM ve büyük alışveriş merkezlerinin küçük esnafı ezmemesi gerektiği üzerinde duran Vahapoğlu, nüfusa göre AVM’lerin açılışına imkan verilmesi, çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve bu işyerlerinin şehir dışına çıkarılmasının şart olduğunu kaydetti. Vahapoğlu, küçük esnafı koruyacak bu düzenlemelerin AKP iktidarınca hayata geçirilmemesini eleştirdi.
Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt ile de biraraya gelen MHP Genel Sekreter Yardımcısı Vahapoğlu, çiftçinin tarım girdilerinin yüksekliğine yönelik eleştirilerinin haklılığı üzerinde durdu. Çiftçinin desteklenmesi gerektiğini belirten Vahapoğlu, tarım ürünlerinin ithalatının çiftçiyi perişan ettiğini de kaydetti.
Şereflikoçhisar’da son olarak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden ve burada Mustafa Alıcı ile görüşen MHP heyeti adına konuşan Vahapoğlu, şoför esnafının oda üyesi olmaktan çıkarılıp çalışan durumuna düşürülmesinin yanlış bir uygulama olduğunu söyledi.
Önceden randevu alınan Şereflikoçhisar Ticaret Odası’na giden Vahapoğlu ve MHP heyeti burada ummadığı bir durumla karşılaştı. Randevu saatinde odaya gelen MHP’liler odanın kapalı olduğunu gözlemledi. Ticaret ve Sanayi Odası’nın her görüşten insanı temsil ettiğini belirten Vahapoğlu mazeret bile bildirme nezaketinden uzak olan oda yöneticilerini kınadı.
MHP Milletvekili adayları Vahapoğlu ve Menekşe daha sonra ilçede çarşıyı gezerek hem vatandaş hem de esnafla sohbet etti. İşsizlik ve hayat pahalılığından şikayetleri dinleyen ikili, seçimde MHP’nin desteklenmesi ve tek başına iktidara gelmesi halinde bu sorunların üstesinden gelineceğini vurguladı.
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Vahapoğlu seçim çalışmaları kapsamında Milletvekili Adayı Erkan Haberal’ın seçim irtibat bürosunun açılışına da katılarak partililerle biraraya geldi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim