Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Ekonomik Kriz ve Emekçiler" konulu panele konuşmacı olarak DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Evrensel Gazetesi Yazarı Bülent Falakoğlu ve KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar katıldı.

BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper’in açış konuşması ile başlayan ve moderatörlüğünü Muharrem Özünel’in üstlendiği panele; Çorum Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin temsilcilerinden Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Ahmet Özdel, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, Halkevleri temsilcileri, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, HDP İl Başkanı Ümit Küçükbayatlı ve çok sayıda yurttaş katıldı.

FALAKOĞLU: ARTIK İFŞA’DAN VAZGEÇİP İNŞA AŞAMASINA GEÇMELİYİZ

Evrensel Gazetesi Yazarı, Gazeteci Bülent Falakoğlu, Türkiye’nin krizden en çok etkilenen iki ülkeden birisi olduğuna dikkat çekerken, “Ülkeler batmaz, şirketler iflas eder” diye konuştu.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen “Ekonomik Kriz ve Emekçiler” konulu panelde ilk sözü alan Gazeteci Bülent Falakoğlu, ülkemizin bu noktaya bugün gelmediğini, yıllardır uygulanagelen yanlış ekonomik politikalar sonucu geldiğini, gelinen noktada tarım, sanayi, üretim seviyesinin giderek düştüğünü dile getirdi.

Yaşanan krizin sorumlusunun asla emekçiler olmadığını, ülkeyi yönetenlerin devasa borçlanmalarının kaçınılmaz bir sonucu olarak bugün krizle karşı karşıya olduğumuzu anlatan Gazeteci Bülent Falakoğlu, konuşmasını özetle şöyle sürdürdü:

“Bugün artık yandaşlar da batıyor. Sıcak para akışı kesilince, onlara gidenler de azalmaya başlayınca, yaşanan krizin faturasını emekçilere kesmek için her yolu denemeye başladılar. Ücretlerin erimesinden, sağlık hizmetlerinde kısıtlamalara kadar her türlü yolu deneyeceklerdir. İşte bu noktada ülkenin emekçileri olarak, muhalefeti olarak bize düşen örgütlenmek, örgütlerimize sahip çıkmak düşüyor.

Bu arada önemli bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Muhalefet partileri, emek örgütleri, daha doğrusu bu ülkenin yüzde 99’unu oluşturanlar, artık ifşadan vazgeçmeliyiz. Saraya şu kadar harcandı, özelleştirmelerden şunu aldılar diye ifşa etmeyi bırakıp, bu gidişattan kurtulmanın çözüm yollarını aramak, yani yeniden inşa etmenin çabası içerisinde olmalıyız. Kısacası, emek örgütlerimiz, muhalefet partilerimiz yeniden inşa etmenin mücadelesini vermek zorundayız”

ÇUHADAR: “EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ BİR ARAYA GELMELİ”

KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, 2019 yılının çok zor geçeceğini belirterek, sağlık sektörününde özelleştirmelerin yüzde 55’e ulaştığına dikkat çekti.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen ’Ekonomik Kriz ve Emekçiler’ konulu panelde konuşan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar ise yaşanan krizinin faturasını emekçiler olarak kabul etmediklerini belirterek, önümüzdeki süreçte emek ve demokrasi güçlerini daha zor görevlerin beklediğini, bu nedenle zaman geçirmeksizin örgütlenme refleksimizi daha da geliştirmek için mücadele vermemiz gerektiğinin altını çizdi.

Panel ikinci bölümde de davetlilerden gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim