Bölge mitingine hazırlık amacıyla yapılan il gezileri çerçevesinde Çorum’a gelen KESK Merkez Yürütmesinden Yusuf Şenol, Eğitim Sen Yürütmesinden Varol Öztorun, SES Yürütmesinden Fikret Çalağan, Tüm Bel Sen MYK Üyesi Yılmaz Yıldırım, BES MYK Üyesi Bahadır Berdircioğlu ve ESM MYK Üyesi İskender Öztürk, CHP İl Örgütü’nü ziyaret etti.

KESK Dönem Sözcüsü ve BES Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, SES Şube Başkanı Turgut Türoğlu ve Eğitim Sen Şube Sekreteri Hıdır Aygün’ün de hazır bulunduğu ziyarette CHP İl Eğitim Sekreteri Aslan Kaya’ya 9 Aralık’ta Samsun’da yapılacak olan mitingle ilgili bilgi verildi.

Yaşanan krizin sorumlusunun yıllardır yaşanan gerçek enflasyonla yoksullaştırılan, büyümeden pay verilmeyen, sendikal hakları teker teker yok edilen asgari ücretliler, işçiler ve kamu emekçileri olmadığını KESK MYK Üyesi Yusuf Şenol, “Yoksulluk ve açlık sınırının çok yüksek olduğu bir ortamda emekçilerin aldığı ücret kiraya ve faturalara ancak yetiyor. İşçiler kendilerini biyolojik olarak hayatta tutabilecek kadar ücret elde edebiliyorlar. Ama buna karşı sermayeye sürekli teşvikler ve vergi afları geliyor. Biz de bunun karşısında bu yaşadığımız yoksullaşmaya, ücretlerimizdeki kayıplara, iş güvencemize yapılan saldırılara karşı alanlara çıkma kararı aldık. Bu yüzden tüm halkımızı, 9 Aralık’ta Samsun da yapılacak olan mitingimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ciddi bir şekilde ekonomik krizden geçtiğini kaydeden Şenol, krizin faturasının halka kesilmemesi amacıyla KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’den oluşan meslek örgütlerinin bir araya gelerek krize karşı mücadele çağrısı yaptığını söyledi. Dört örgütün toplantısından 5 bölgede miting yapma kararı çıktığını ve ilk mitingin 17Kasım’da İzmir’de yapıldığını belirten Şenol, ikinci mitingin 9 Aralık’ta Samsun’da, üçüncüsünün 15 Aralık’ta Adana’da, dördüncüsünün 16 Aralık’ta Diyarbakır’da ve beşincisinin de 22 Aralık’ta İstanbul’da yapılacağını bildirdi.

Ekonomik krize karşı düzenlenecek olan mitinglere aralarında siyasi partilerin de bulunduğu 80’e yakın kurum ve kuruluşun da destek verdiğini kaydeden Şenol, Çorumluları 9 Aralık’ta Samsun mitingine beklediklerini dile getirdi.

CHP İl Eğitim Sekreteri Aslan Kaya da sendikaların düzenlediği mitingin önemine işaret ederek, CHP’nin her zaman emekten ve halktan yana olduğunu, Samsun’daki mitinge de mutlaka katkı sunulacağını söyledi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim