Maliye Bakanı Naci Ağbal, kredi kart taksitlerinin yükseltilmesi ve Elektronik Denetleme Sistemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Çorum Şeker Fabrikası’nın sezon açılışına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Valiliği ziyaret etti. Bakan Ağbal, ziyarette bir gazetecinin kredi kartı taksitlerinin yükseltilmesi ve Elektrik Denetleme Sistemleriyle, kesilen trafik para cezalarının iptali yönünde vatandaşlardan talepler geldiği yönündeki soruları yanıtladı.
Kredi kartları taksitleri konusunda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin koordinasyonunda çalışmalar devam ettiğini açıklayan Bakan Ağbal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Merkez Bankası ve Kalkınma Bakanlığı’nın bu çalışmalara destek verdiğini söyledi.
Özellikle tüketim harcamalarında ve kredi hacminde bir süredir yavaşlama söz konusu olduğunu anlatan Bakan Ağbal, “2012 yılında özellikle ekonomide sürdürülebilirliği sağlamak için o dönemde makro ihtiyati tedbirler bağlamında kredi kartı taksit sayılarında sınırlama getirmiştik. 2012 yılının ekonomik koşullarında alınan kararlar doğru kararlardı. Bugün gelinen noktada bu kararları tekrar gözden geçirilmesi farklı farklı ürünlerde taksit seçeneklerinin masaya yatırılması tekrar söz konusu. Çalışmalar belli noktaya geldiğinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda bu konu görüşülür sayın Başbakanımızın talimatları çerçevesinde kredi kartı ile ilgili düzenlemelere son şekli verilir. Bu çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Burada özellikle yerli üretime dayalı ürünlerin alımlarına yönelik taksit sayılarının artırılması için özel bir gayret var. Bu konuda son derece önemli. Çünkü cari işlemler açığını arttıracak bir kredi genişlemesini de açıkçası çokta politikamızın bir unsuru değil” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim