Serginin önceki gün gerçekleştirilen açılışına İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Arslan Arslan ve Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Halit Güneş’in yanı sıra okulda görev yapan bazı öğretmenler ile çok sayıda öğrenci ve sanatsever katıldı.
Okul Müdürü Halit Güneş’in hat sanatı hakkında kısa bir bilgi aktarmasının ardından serginin açılış kurdelesi Şube Müdürü Arslan Arslan ve Sanatçı İsmet Keten tarafından birlikte kesildi.
Daha sonra sergide yer alan birbirinden güzel eserler, sanatçı Keten tarafından davetlilere tanıtıldı.
1953’te Manisa’nın Alaşehir ilçesinde dünyaya gelen İsmet Keten 1974’te Gazi Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. TRT tarafından Hamburg’ta çizgi film kursuna gönderilmesiyle ülkemizin ilk animatörlerinden biri oldu. 1985 yılından itibaren çalışmalarını tuğra ve hat üzerine yoğunlaştırdı. Onlarca ülkede sergiler açtı. Çalışmaları özel ve resmî koleksiyonlarda yer aldı. Ülkemizi ziyaret eden devlet başkanları ve diğer yöneticiler için tuğralar çekti. Bunlar arasında Suud Kralı Abdullah, Kuveyt Emiri ve Sabah Ailesi, Malezya Kralı, Endonezya Devlet Başkanı Megavati, İtalya Başbakanı Berlusconi, ABD Devlet Başkanı Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton en dikkat çekici isimler…
İpek üzerine hat ve tuğra çalışmalarına Ankara’daki atölyesinde devam eden İsmet Keten, Ağa Han Koleksiyonu’nda örneği olan sedef üzerine hat çalışmalarını yeniden canlandırmıştır.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim