KPSS Ortaöğretim-Ön Lisans sınav başvuruları bugün başladı. Sınava başvuru işlemlerinin 24 Ağustos'a kadar yapılacağı ve başvuru süresinin uzatılmayacağı açıklandı.
Çorum’da da Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu içerisindeki ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği ile bazı liselerde başvurular alınmaya başlandı. İlk günden KPSS adaylarının büyük ilgi gösterdiği başvurulara göre ön lisans düzeyindeki sınavın 22 Ekim 2016'da, ortaöğretim düzeyindeki sınavın ise 23 Ekim 2016'de yapılacağı belirtildi.
Sınava başvuru işlemleri 24 Ağustos'a kadar sürecek KPSS’de sınav ücreti ödeme işlemleri ise bankadan veya kredi kartı üzerinden 25 Ağustos mesai saati bitimine kadar yapılabilecek.
KPSS 2016 ortaöğretim/ön lisansa son başvuru tarihi olan 24 Ağustos 2016 itibarıyla ön lisans diploması almaya hak kazanmış adayların ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramayacağı belirtilirken, başvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgilerinin ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemeyeceği, bilgi değişikliğinin başvuru süresinde kişilerin kendi okulunda yapılabileceği vurgulandı.
Ayrıca başvuruda bulunan ancak 55 TL’lik sınav ücretini yatırmayan adayların başvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina-salon atamalarının yapılmayacağı, bu adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenmeyeceği bildirildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim