İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önümüzdeki süreçte 20 bin polis alımı yapılacağını, bunun 10 bininin 19. dönemde özel harekat branşında eğitilip i̇sti̇hdam edilmek üzere KPSS şartı aranmadan, en az li̇se mezunu ve askerliğini son 3 yıl içerisinde yapmış adaylardan seçileceğini bildirdi.
Polis Akademisi Başkanlığı Fakülte ve Yüksekokulları'ndan 2016 yılında mezun olan 607 komiser yardımcısının mezuniyet töreni, Gölbaşı yerleşkesinde bulunan stadyumda yapıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile diğer yetkililer katıldı. Törende konuşan Soylu, ülkemizin özellikle son 14 yılda çok önemli bir değişim ve dönüşüm hareketi içerisine girdiğini ifade ederek, kamuda görev yapan bireylerin eğitiminin ayrı bir önem kazandığını ve günümüzde polisin sadece kelepçe ve tabanca ile görev yapan bir memur olmadığını dile getirdi.
Mezun olan öğrencileri suçluyu suçsuzdan ayırmak için gerekli alt yapıya sahip, vatandaşa hizmeti önceleyen anlayışı ortaya koyan kişiler olmaları yönünde uyaran Bakan Soylu, ülkede 276 bin polisin görev yaptığını, önümüzdeki dönemde 20 bin polis alınacağını, bunların 10 bininin KPSS şartı aranmadan özel hareket branşında eğitileceğini, 10 bin kişinin ise 2015 veya 2016 KPSS puanı 60 ve üzeri adaylardan seçileceğini dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim