Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ve önlisans düzeyinde başvuru işlemleri bugün sona erecek.
Sınava girecek adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (Son 50 ay içerisinde çekilmiş) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ile sistemde mevcut eğitim bilgisinde düzeltme/değişiklik olan adaylar başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacak. Çorum’da MYO içerisindeki ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği ve Atatürk Anadolu Lisesi’nden başvuru yapılabilmesi nedeniyle yaşanan yoğunluğun bugün doruğa ulaşması bekleniyor. Adayların başvurularını yapmalarının ardından sınav paralarını da yarın saat 23.59’a kadar internet üzerinden veya bankalardan yatırmaları gerekiyor. Aksi halde başvurular geçersiz sayılacak.
KPSS Önlisans Sınavı 22 Ekim, ortaöğretim sınavı ise 23 Ekim’de yapılacak. Sınav sonuçları 10 Kasım’da açıklanacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM’nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabiliyor.
Öte yandan 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'na (ÖABT) başvuran adayların "sınava giriş belgeleri" erişime açıldı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 20 Ağustos'ta yapılacak 2016-KPSS ÖABT adaylarının, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren "sınava giriş belgesi"ni, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinecek.
(Volkan SINAYUÇ) 
Editör: TE Bilisim