Hollanda'da yaşayıp 71 yaşında vefat eden Cavit İrtürk, ailesi tarafından memleketi Çorum'da toprağa verilmek istendi. Ancak uzun yıllardır aralarında husumet bulunan köyündeki akrabalarının kendilerine zarar verebileceğini düşünen aile, jandarmadan yardım istedi. Jandarma robocop timlerinin kontrolünde Cavit İrtürk, geniş güvenlik önlemi altında toprağa verildi.
Hollanda'da uzun yıllar bir fabrikada işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden 6 çocuk babası Cavit İrtürk, vasiyeti üzerine memleketi Çorum’da toprağa verilmek istendi. Ancak, aralarındaki çeşitli anlaşmazlık nedeniyle husumet bulunan akrabalarının kendilerine zarar verebileceğini düşünen İrtürk'ün ailesi, jandarmadan yardım istedi. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı robocop timleri mezarlıkta geniş güvenlik önlemi aldı. Cavit Irtürk, jandarma kontrolünde defnedildi.

'YAKIN AKRABALARIMIZLA ARAMIZDA YILLARDIR HUSUMET VAR'
Toprağa verilen Cavit İrtürk'ün oğlu 30 yaşındaki Veli İrtürk yaşananları şöyle anlattı:
"Babam, memleketinde toprağa verilmek için vasiyet etmişti. Biz de onun vasiyetini yerine getirmek istedik. Ancak köyde husumetli olduğumuz yakın akrabalarımız olan kişiler var. Onlarla yıllardır dargınız. Daha önce tehditler alıyorduk. Babamın köyde toprağa verilmesini istemediler. Can güvenliğimiz olmadığı için bu konuda konsolosluğa müracaatta bulundum. Güvenlik önlemi alınmasını talep ettim. Uçakla babamın cenazesini Hollanda'dan İstanbul'a, oradan da karayolu ile Çorum'a ulaştırdım. Sonra da jandarmanın güvenlik önlemi altında babamı toprağa verdik. Can güvenliğimizi jandarma ekipleri sağladı. Diğer köylüler bile babamın cenazesine korkudan katılamadı. Nedir bu husumet anlamış değilim."



(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim