Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi, Osmancık Belediyesi ve Hitit Akademi Derneği organizesiyle 13-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan sempozyumun açılışı bugün saat 09.00’da Osmancık Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki törenle başlayacak.
Osmancık’ta bulunan irfan geleneğine, inanç-kültür dünyasına önemli katkılar sunan Koyunbaba’nın farklı yönleriyle ele alınacağı, Uluslararası Nehrin Piri Koyunbaba Sempozyumu’nda açılış konuşmaları sonrasında açılış oturumu yapılacak. Öğleden sonra ise sempozyuma katılan misafirlere, Koyunbaba Türbesi, Koyunbaba köprüsü, sahil ve Osmancık Kalesi gibi ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezecek.
Sempozyumda bilimsel oturumlar ise yarın Hitit Üniversitesi MYO kampüsünde gerçekleşecek. 3 ayrı salonda eş zamanlı olarak 4 farklı oturum yapılacak olan sempozyumda 55 katılımcı bilim insanı tarafından 45 bildiri sunumu yapılacak. Bildirilerin yaz aylarında kitaplaştırılacağı sempozyuma tüm Çorumlular davet edildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim