Birliğin açılış törenine, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, İskilip MYO Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Necati Gül, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, Çankırı ve Kırıkkale Birlik temsilcileri, daire müdürleri ile Çorum Merkez ve ilçelerdeki koyun ve keçi yetiştiricileri katıldı.
Çorum’da 2006 yılında kurulan birliğin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Çorum İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, geçen yıl 1141 üyeye 10 milyon 800 bin liralık destek sağladıklarını söyledi.
Açılış töreninde selamlama konuşması yapan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik ise; Koyun Yetiştiricileri Birliği’nin Çorum’a kazandırılmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.
Çelik, “Birliğimiz bu günlere kolay gelmedi. Bin bir zorluğa rağmen birliğin bu günlere gelmesi Başkan Şevket Avcı’nın ve yönetiminin ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından dua okunup Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde ayrıca, “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamında açılan Çobanlık Kursu’nu başarı ile bitirenlere de sertifikaları verildi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim