TBMM Dilekçe Komisyonu üyesi milletvekilleri, Alaca’da bulunan Koçhisar Barajı'nın yapılması nedeniyle köyleri su altında kalan ve yeni bir yerleşim yeri verilen ancak daha sonra inşaat çalışmalarının durduğu Kızılyar Köyü'nün durumuna ilişkin araştırmalarda bulundu.
Köy halkıyla biraraya gelerek sorunları dinleyen komisyon üyeleri, daha sonra Koçhisar Barajı'nın üst kısmında bulunan yerleşim yerinde incelemelerde bulundu.
Komisyon Başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekili Av. M. Belma Satır, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’den oluşan heyet üyelerine İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyit Ahmet Sancak, DSİ yetkilileri, Köy Muhtarı Ferhat Arslan ve Kızılyar köylüleri eşlik etti
Komisyon üyeleri, Alaca ziyareti kapsamında ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Daha sonra köylülerle birlikte Alaca METEM toplantı salonunda toplantı yapıldı. Kaymakam Ramazan Kurtyemez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, DSİ yetkilileri sunum yaparken, köy halkı Koçhisar Barajı ve Kızılyar Köyü ile ilgili taleplerini iletti. Son olarak heyet Koçhisar Barajı'nın bulunduğu alana giderek incelemeler gerçekleştirdi.









(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim