İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Yücel ve Celalettin Aksan’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Osmancıklı m uhtarlar, köylerinin sorunlarını ileterek, çeşitli taleplerde bulundular.

İlk olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekilliği’ne atanan Osmancıklı Recep Çıplak’ı ziyaret eden Faruk Delibaş ve beraberindekiler, Çıplak’a yeni görevinde başarı dileklerini ilettiler.

Köylerine yapılan yatırımlar için teşekkür eden Osmancıklı muhtarlar, İl Özel İdaresi’nden kilit parke taşı, asfalt yol, içme suyu deposu yenilenmesi gibi taleplerde bulundular.

Genel Sekreter Recep Çıplak İl Özel İdaresi’ne bağlı köy yollarının toplam uzunluğunun 4941 km. olduğunu belirterek, asfalt olmayan 543 km. yol kaldığını ve en kısa sürede bu bölümümün de asfaltlanacağını söyledi. Çorum’da 760 köy bulunduğunu kaydeden Çıplak, köylere dağıtılacak çöp konteyner ihalesinin yapıldığını bildirdi. Her köye banklar dağıtılacağını bildiren Çıplak ayrıca çocuk oyun grubu olmayan köy kalmayacağını kaydetti.

Osmancık’ta 54 köyün 45'ine kilit parke taşı yapıldığını hatırlatan Çıplak, 2017’nin sonunda kilit parke taşı, içme suyu ve kanalizasyonu olmayan köy kalmayacağını vurguladı.

Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’yı ziyaret eden Osmancıklı muhtarlar burada Kaya’ya çiçek takdim ettiler. Tüm muhtarları tek tek dinleyen Kaya, muhtarlardan gelen talepleri not alarak çözümü için çalışacağını söyledi. Kaya, kırsaldaki yaşam standardını yükseltmek için çok çaba sarf ettiklerini belirterek, “Şimdiye kadar yapılanlar haricinde bu yıl köylerimize yaklaşık 120 milyon TL’lik yatırım yapılacak.” dedi.

Osmancıklı muhtarlar son olarak AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ile bir araya geldiler.

Çorum’un yatırım açısından altın yılını yaşadığını savunan AKP İl Başkanı Karadağ, bu yıldan itibaren köylerde konforlu yaşamın gereklerine uygun yatırımların gerçekleşeceğini söyledi.

Kalkınmanın köylerden başlayacağını, köylere çok önem verdiklerini dile getiren Karadağ, “Atatürk’ün dediği gibi köylü milletin efendisidir. Biz çözüm için buradayız. Köylerimizin yol, su, elektrik, parke taşı gibi hiçbir sorunu kalmayacak. Köylerde doğal yaşamı özendireceğiz.” diye konuştu. (Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim