İl Genel Meclisi Toplantısını yöneten başkan Vekili Ali Sami Odabaş ise Köylere Hizmet Götürme Birliklerinden yararlanmanın zaman aldığını dile getirerek, çimento ve kum gerektiğinde bile temin etmek için uzun süre beklenildiğini, ödenek kullanım oranlarının değiştirilebileceğini ancak mevzuatın da dışına çıkmamak gerektiğini vurguladı. Önerge incelenmesi için plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

“KÖYLERİN İHTİYAÇLARI BEREKET ORMANLARINDAN KARŞILANACAK”

İl Genel Meclisi Üyelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tüm illerde köylere kurulacak olan ceviz, badem gibi ağaçlardan oluşacak “Bereket Ormanları” ile ilgili bilgi verildi.

Orman İşletme Müdür Vekili Abdullah Sarıkaya, bereket ormanlarındaki amacın köylüye ek gelir getirecek çalışmalar yürütülmesi olduğunu ifade etti. Köylerde bu ormanlar için yer belirleneceğini ve analizler yapılarak bölgede ne yetişebileceği konusuyla ilgili tespit yapılacağını anlatan Sarıkaya, yapılan tespitin ardından bölgeye fidan dikileceğini ve 3 yıl boyunca bu ormanların Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bakımının yapılmasından sonra köy tüzel kişiliklerine teslim edileceğini vurguladı.

Orman Bakanlığı’nın ceviz Eylem Planı, Badem Eylem Planı ve 5 bin köye 5 bin orman eylem planı kapsamında çalışmaların başlatıldığını söyleyen Abdullah Sarıkaya, köylerin ihtiyaçlarının bu ormanlardan elde edilecek gelirle sağlanacağını vurguladı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim