Çorum’da özel çevre koruma bölgesi bulunmadığını belirten Tuna, çöplerin toplaması ile ilgili olarak, Çorum İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden alınan bilgiler şu şekildedir;

Çorum Merkez de 3 adet aracın kiralama yöntemiyle temin edildiğini, İlçelerde bulunan araçların tümünün idareye ait olduğunu, arıza bakım ve her türlü işlemlerin idare tarafından yapıldığını ve toplama-taşıma sisteminin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin sağlandığını dile getirdi.

Konteyner dağılımında inisiyatifin İlçelerde olduğunu ve konteyner taleplerinin 2017 yılında tamamen karşılandığını dile getiren Tuna, 2018 yılında yapılacak konteyner alımından sonra kalan konteynır taleplerinin de karşılanacaktır.

Sungurlu’da bulunan 2 aracın, Boğazkale’deki köyler de dahil olmak üzere toplam 124 köyün evsel atığını toplamada yetersiz kaldığını ifade eden Ahmet Tuna, Osmancık’ta 2 adet araç olduğunu fakat kapanan belde belediyelerinden geçen aracın sürekli arıza vermesi sebebiyle randımanlı çalışmadığının görüldüğünü anlattı.

Kargı’da 2 adet çöp kamyonun bulunduğunu, şu an itibariyle birisinin çalıştığını, diğer aracın da çalışan şoför ve artçıların sürelerinin bittiğinden, yeniden ihaleye çıkıldığı belirten Tuna, diğer aracın da yakında faaliyete geçeceğini öğrendiklerini vurguladı.

Tuna, “Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak hepinize yaşanabilir ve tertemiz bir çevrede mutlu ve sağlıklı bir ömür dileriz” dedi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim