İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen muhtarlarla buluşma toplantısında yaptığı konuşmada köy sakinlerinin artık köy içinde toprağa basmadığını dile getiren Ceylan, köylerdeki kilit taşı konusunda %75 seviyesinde olunduğunu anlattı. Kanalizasyon konusunda seviyenin %99 olduğunu, eskiden kurulan kanalizasyonların da eskimesi nedeniyle yenisiyle değiştirileceğini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yatırımlar incelendiğinde 2019 yılı içinde merkez ilçeye 105 milyon lira yatırım yapıldığının görülebildiğini ifade etti. “Türkiye bitti, kötü durumda” diyenlerin bunları görmesi gerektiğini kaydeden Ceylan, “2020 programının da yapıldığını yatırım miktarlarına bakıldığında yatırımlar hariç KÖYDES’e 50 milyon daha ek para göndereceğiz. Bunu da kırsalda yaşayan vatandaşların refahı ve daha iyi şartlarda yaşamaları için kullanacağız. Çorum’da bağlılarıyla 1200 yerleşim yeri bunların hepsine hizmet götürmek zorundayız. Türkiye’de en çok köyü bulunan üçüncü iliz. Büyük şehirler de dahil. 220 köy olsa yolları altından döşetirim. Çok şükür alnımız açık konuşabiliyoruz. Çünkü yapılanları biliyoruz. Bu kadar şey yapıldıysa kalanlar da yapılacak. Çorum genelinde %99,6’sı sağlıklı su kullanıyor. Şenderede merkez 19 köy içme suyundan faydalanıyor. Kırsalda yaşayan nüfusun %92(‘si asfalt yoldan faydalanıyor. %8’lik bölümü de tamamlayacağız. Zamanı gelecek iki köy arasındaki stabilize yollar da asfaltlanacak. Bir gün gelecek köylere doğalgaz verilecek demiştik o günler uzakta değil. Dodurga’da, Mecitözü’nde doğalgaz yakılmaya başlandıysa büyük köylerden başlanarak bütün köylere doğalgaz verilecek. Tüm Çorum genelinde 6 milyon m2 kilit taşı yapılmış son 4 yılda 1.5 milyon m2 kilit taşı yapar. Bir gün gelecek odun getirirken kullanılan yolları da kilit taşı döşenecek. Köylerden düzenli olarak çöp toplamaya başladık. Çocuk oyun grupları yapıldı bunlar yapılması gereken şeyler. Şehirdeki yavrularımız oynuyorsa köylerde de çocuklarımız oynayacak.

Bir yavrumuza akülü sandalye hediye ettik. Köylerde de bu tür araçlara ihtiyacı olanlar varsa bildirin onlara da yardımcı olalım.

Ne zaman millete bir şeyler yapılsa birileri düğmeye basıyor. Menderes ve Özal zamanında da böyle oldu. Şimdi Türkiye uçmaya başladı. Kendi savunmasını yapıyor. Bunu görenler yine oyunlar peşinde ancak bizi birbirimize düşürmeyi beceremeyecekler” şeklinde konuştu. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim