Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Arif Çamiçi ve Osmancık İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yücel’in verdiği önergede il ve ilçelerde bakıma muhtaç kaç engelli bulunduğu aylık alanların sayısı ve bu aylığın alınmasında ne gibi şartlar istendiği konusunda bilgi verilmesi istendi.
Verilen aylığın engellilerin ya da ailelerinin toplum içinde rahatlayıp rahatlamadığının da öğrenilmesi gerektiğinin belirtildiği önerge hakkında konuşan Arif Çamiçi, kırsal alanda bakıma muhtaç kaç kişi olduğunu öğrenmek istediklerini ayrıca bu kişilere kurumların ulaşım ulaşmadığı hakkında da bilgi verilmesini istediğini anlattı. Kırsal alanda engelli aylıklarının verilmesi konusunda haksızlıklar yapıldığı iddialarının bulunduğunu kaydeden Arif Çamiçi’nin konuşmasının ardından önerge araştırılması için Aile ve Engelliler Komisyonu’na havale edildi.

“FAZLA NÜFUSLU KÖYLERE SPOR TESİSLERİ YAPILMALI”
Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Arif Çamiçi ve Laçin İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Çatalpelit tarafından İl Genel Meclisi’ne sunulan önergede gençlerin kötü alışkanlıklardan ve kahve köşelerinden kurtarılması açısından spor tesislerinin önemli olduğu belirtilerek, özellikle nüfusu yoğun köylerde basketbol ve voleybol sahalarının olup olmadığı konusunda bilgi verilmesini istediler.
Spor tesisi olmayan köylerin tespit edilerek gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen Çamiçi ve Çatalpelit, spor tesisleri sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşabileceğini ifade etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim