İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise, bir sürü para harcanıp köylere içme suyu getirdiklerini kaydederek, 10-20 liralık su parasını da ödeyemeyen köylere yapacak bir şeyin olmadığını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Hisarkavak Köyü’nü ziyaret ettiğini ve halı saha meselesinin gündeme geldiğini anlatan Haydar Erdem, köy sakinlerinin halı saha istemediğini bunun yerine güneş enerjisi ile çalışan su sistemi istediklerini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da bu önerge üzerine daha önce Hisarkavak Köyü’nde bir damla su olmadığını belirterek 280 bin lira yatırım yaparak istenilen suyun getirildiğini hatırlattı. “10-20 liralık su parasını veremiyorlarsa yapacak bir şey yok. Allah’tan korkmak lazım” diyen Kaya, kim ne harcıyorsa parasını ödemesi gerektiğini ayrıca spor sahasına ihtiyaçları olmaması durumunda bu sahanın da başka bir köye yapılabileceğini vurguladı. Özel İdarenin kullandığı ödeneklerde tüm köylerin hakkının bulunduğuna dikkat çeken Halil İbrahim Kaya, AB katkısı ile güneş enerjisi sistemi kurulabilecekse bu durumun da araştırılabileceğini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim