Toplantıda Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni'nde görev yapmak üzere İl Genel Meclis Üyelerini temsilen 2 kişinin, muhtarları temsilen de 2 kişinin seçimi yapıldı.

Çorum Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda önceki gün saat 11.00’da yapılan toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Zekeriya Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Merkez İl Genel Meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel başkanlığında oluşturulan divan heyetinde; Uğrak Köyü Muhtarı Yaşar Sayar ve Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozuk yer aldı.

Genel kurulda daha sonra Birlik Encümeni için seçim yapıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni'nde görev yapmak üzere İl Genel Meclisi üyelerini temsilen 2 kişi, muhtarları temsilen ise 2 kişi seçildi. İl Genel Meclis üyeleri arasından Mehmet Bektaş (135 oy) ve Ünal Nalçacı (107 oy) seçilirken, İlhami Türksal ise 83 oy aldı.

Köy muhtarları arasından 118 oy alan Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral ile 68 oy alan Küçükgülücek Köyü Muhtarı Hacı Koca Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni'ne seçildi. Diğer aday muhtarlardan Halil Yılmaz 66, Veli Alev 59, Cemal Karakaş 30 oy aldı.

Öte yandan Vali Mustafa Çiftçi toplantıda hazır bulunan mahalle ve köy muhtarlarına seslendi. Toplantıda muhtarlara çeşitli konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim