Bahar ayının gelmesiyle birlikte Çorum kırsalında en büyük eğlence ve buluşma noktası olan köy şenlik ve festivalleri yeniden başlıyor. Binlerce kişiyi buluşturacak olan şenlikler, bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü gerçekleştirilecek.

Bayramın birinci günü Mislerovacığı Köyü Bahar Şenliği, ikinci günü Eskiköy Eşençay bölgesinde 17. Kiraz Festivali, bayramın üçüncü günü ise Dodurga – Oğuzlar ilçeleri bölgesinde 2. Çaybaşı Yayla Şenliği yapılacak. 3 etkinliğin sunuculuğunu ise Gazeteci Servet Seyfettin Mete, üstlenecek.

Mislerovacığı köyü şenliğinde ünlü Halk Müziği Sanatçısı Gülsüm Kahraman, Grup Zahir, Beste, Haydar Kemeç, Aşık Halil Bozkuş, Müslüm Kaygun, Mesut Menteş, 17. Eskiköy Kiraz Festivali’nde ünlü Halk Müziği Sanatçısı Eda Doğanay, Gülsüm Kahraman, Grup Zahir, Mesut Menteş, 2. Çaybaşı Yayla Şenliği’nde ise Gülsüm Kahraman, Çorum Kına Ekibi ile çeşitli yerel sanatçılar sahne alacak.

Mislerovacığı Köyü Ankara Dernek Başkanları Hüseyin Börekci, Çorum Dernek Başkanı Muharrem Ergün ve köy muhtarı Halil Ergün, Eskiköy Muhtarı Turabi Üreyen ile Dikenli ve Kirenci Köyü Dernek Başkanı Lütfi Kabakdere, birer açıklama yaparak şenlik ve festivallerine tüm Çorumluları davet ettiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim